Buna ziua!
Eu si sotul meu, ne-am separat de ceva vreme si am cazut de acord ca eu sa raman in apartament, iar el sa pastreze casa si masina. In urma discutiei avute si-a exprimat optiunea de a trece partea lui din apartament pe numele copilului nostru de 14 ani, cu clauza ca acest apartament sa nu se vanda pana la majorat. As dori sa stiu daca se poate face acest act prin notariat si daca fiind formulat ca act de donatie, va putea fi contestat ulterior. Va multumesc!
Va multumesc pentru raspunsuri, stiu ca sunt in dezavantaj prin aceasta impartire, o sa incerc sa mai stau de vorba cu el pe aceasta tema, insa mie nu-mi place sa ma tiganesc cu el si nici nu vreau nici un fel de scandal. Mi-e teama ca odata ajunsa la tribunal nu voi obtine asa cum ar trebui dreptul meu, iar stresul unui proces de acest gen ma va distruge psihic atat pe mine cat si copilul. Stiu ca nu voi ramane cu mare lucru in urma acestei impartiri dar faptul ca nu imi perturb linistea ,iar copilul meu nu mai sufera si din aceest motiv, ma face sa trec peste toate, numai sa ma vad scapata de el. Desi nu sunt o inculta sau o needucata, nu imi pot permite material sa platesc onorarii catre avocati. Voi mai sta de vorba cu el, cand voi mai avea ocazia si ii voi spune sa faca actele doar in favoarea mea. Intr-un fel depinde de mine, pentru ca isi doreste foarte mult sa vanda casa, iar fara semnatura mea nu va putea. Inca o data, Va multumesc!
Tocmai pentru ca stiti ca sunteti in dezavantaj, trebuie sa va jucati cartea. In fond nu va cereti decat drepturile si daca nu o faceti pentru d-voastra faceti-o macar pentru copilul d-voastra fata de care aveti niste datorii(cel putin morale). Eu stiam ca mamele sunt foarte puternice cand la mijloc sunt copii lor! Ce doriti, mai tarziu sa vedeti ca trebuie sa-i platiti si "partea lui" din apartament ca sa va lase in pace sa locuiti acolo!