avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire copil din alta casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire copil din alta casatorie

Buna ziua,
As dori niste informatii in legatura cu urmatoarea problema:
- actualul meu sot are un copil major din prima casatorie.
- el impreuna cu fosta sotie detin un apartament cu 3 camere, partajul nefacandu-se inca
- ei au cazut deacord sa doneze acel apartament copilului
- intrebarea ar fi urmatoarea: daca eu si sotul ne cumparam un apartament avand si un copil minor impreuna cum ar trebui sa procedam ca celalat copil din casatoria anterioara sa nu aiba drept asupra bunului nostru dupa moartea sotului
- sunt de acord ca sotul sa cedeze partea lui din imobil copilului din prima casatorie dar nu vreau sa ma trezesc peste ani de zile ca trebuie sa cedez si o anumita parte din imobilul nostru aceluiasi copil
- deci copilul din prima casatorie sa ramana cu acel apartament cu 3 camere si plus dreptul la apartamentul pe care eu il cumpar cu sotul:O??nu ar fi corect nici fata de mine dar nici fata de copilul nostru
Cum ar trebui sa procedam ca lucrurile sa se desfasoare corect si nici un copil din ambele casatorii sa nu fie in pierdere sau in castig unul fata de altul dupa decesul tatalui?
Exista o singura posibilitate: sa achizitionati imobilul direct pe numele copilului minor, pastrandu-va dreptul de uzufruct pe timpul vietii .
Acest lucru este posibil doar cu acordul Autoritatii Tutelare locale.
Sotul dvs poate face testament copilului vostru sau donatie asa cum ii va face si primului lui copil. Va mentiona in acte ca a donat parte din averea sa primului copil asa ca prin donatie sau testament in favoarea celui de al doilea, nu incalca rezerva succesorala a primului copil.
Pe numele copilului nostru m-i separe un pic cam complicata situatia. si la urma urmei nu stiu cum va fi copilul peste 20 de ani, s-au intamplat multe cazuri in care parintii au trecut casa pe numele copilului si s-au trezit in strada. as vrea noi ca parinti pe parcursul vietii sa avem dreptul absolut asupra casei nu sa fiu la mana copilului. sigur trebuie sa fie si alta varianta.
testamentul
Deci dupa achizitionarea casei sotul va putea sa faca un testament in care dupa deces partea sa de casa sa-i revina copilului nostru? se poate face ca partea lui sa revie mie si copilului sau doar la copil? iar cu copilul din prima casatorie trebuie sa faca testament sau donatie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2014
ContSters255097, utilizator

Alte discuții în legătură

Bun găsit! soțul are un copil din alta căsătorie, iar împreună ... mishuletz mishuletz Bun găsit! Soțul are un copil din alta căsătorie, iar împreună nu avem copii. S- a gândit sa facă un contract de donatie pe numele meu pentru ... (vezi toată discuția)
Mostenire copil dintr-o alta casatorie ContSters255097 ContSters255097 Buna ziua, Anul viitor ma voi casatori cu prietenul meu care are un copil major dintr-o casatorie anterioara, dupa care am dori sa ne cumparam impreuna o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am 2 copii, unul dintr o casatorie anterioara. am ... ankalupu ankalupu Buna ziua, Am 2 copii, unul dintr o casatorie anterioara. Am 2 case. Una din case o am cu fosta sotie. As vrea ca, casa/partea din casa,ce o am cu fosta sa ... (vezi toată discuția)