avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Certificat de grefa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Certificat de grefa

daca inca nu am depus actiunea in instanta pot sa scot un certificat grefa? si cum formulez?
Cel mai recent răspuns: Ramona1982 , utilizator 15:48, 28 Aprilie 2011
Pai, scoateti certificat de grefa, tocmai pentru a certifica faptul ca aveti un proces pe rol.
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2011
Silvia Renate Mihai , Avocat
Introduceti actiunea si dupa aceea solicitati eliberarea unui certificat de rol. Nu exista un model de cerere, trebuie mentionata instanta, nr de dosar, numele si semnatura, plus taxele aferente ( taxa de timbru si timbru judiciar).
Ramona1982 a scris:

daca inca nu am depus actiunea in instanta pot sa scot un certificat grefa? si cum formulez?

Un certificat de grefa se poate scoate numai daca aveti inregistrata o plangere/actiune cu constituirea si numarul corespunzator al unui dosar. Ulterior inregistrarii plangerii dvs. contraventionale faceti o cerere adresata presedintelui instantei/judecatoriei, in care dvs. (subsemnata....) solicitati eliberarea unui certificat de grefa in care sa se indice numarul dosarului, numele partilor si obiectul actiunii, cu indicarea motivului pentru care il solicitati si al institutiei in fata careia va este de folos/ Politia .... -(intuiesc eu ca este vorba de o astfel de plangere si certificatul va este necesar pt. prezentarea la politie si suspendarea masurii complementare dispuse de aceasta :()
Taxa judiciara de 1 leu la trezorerie si timbru judiciar de 50 de bani.
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2011
ContSters36411, utilizator
retinere permis. multumesc. am crezut ca pot cere prima data certificatul si sa introduc si actiunea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte rares2109 rares2109 M-ar putea ajuta cineva cu un model de cerere pt suspendarea sanctiunii complementare pe durata judecarii unei contestatii? pt ca judecatoarea mi-a zis ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca exista o cerere tip de contestatie ... Marian Saulescu Marian Saulescu Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca exista o cerere tip de contestatie sau se poate scrie de mana? La fel pentru cererea de grefa. Daca sunt cereri tip unde ... (vezi toată discuția)
Depunere plangere... monalisaalina monalisaalina Buna ziua,am rugamintea sa imi spuneti in momentul depunerii unei plangeri la judecatorie impotriva unui proces verbal nu ar fi trebuit sa imi de-a ceva la ... (vezi toată discuția)