Ma poate ajuta cineva, va rog, cum se inregistreaza un dvi, in cazul in care:
- cursul de schimb trecut pe dvi (rubrica 23) nu are nici o legatura cu cursul de schimb reiesit din calcul ( ma refer la baza de calcul conform careia se calculeaza tva de plata) adica:
- fact externa este de 4200eur, cursul de schimb dvi (r23) =3.5342 lei, baza de calcul (r47) = 22019 lei iar tva-ul de 19% platit in vama si pe dvi =4195 lei,
- pentru inregistrarea in contabilitate, la valoarea de 22019lei/ 4200 = 5.2426lei, adica 1 eur= 5.2426 lei.....
Va rog, a avut cineva o asemenea situatie???? oare au gresit tva-ul in vama? cum au calculat valoarea respectiva...dc au gresit mai se poate face ceva?
Da aveti dreptate, t. simona, m-am edificat , inregistrez intrarea la cursul dvi-ului, iar TVA-ul la val. statistica...diferenta reiesita platita de firma de la TVA nu o inreg. nicicum, ci se considera ''pierdere colaterala'', pt ca tva-ul se calculeaza la valoarea statistica!
Super tare! Am descoperit "America''
Multumesc mult!
Import marfa din turcia
bestb
Buna ziua!
Am urmatoarele date:
S-a facut import marfa din Turcia. Am invoice, cmr si declaratie vamala de import. In decl vamala imi apare TVA-ul de plata. ... (vezi toată discuția)