avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA inregistrare dvi import temporar din 2006 definitivat ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

inregistrare dvi import temporar din 2006 definitivat - valoare statistica '' umflata''

Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva, va rog, cum se inregistreaza un dvi, in cazul in care:
- cursul de schimb trecut pe dvi (rubrica 23) nu are nici o legatura cu cursul de schimb reiesit din calcul ( ma refer la baza de calcul conform careia se calculeaza tva de plata) adica:
- fact externa este de 4200eur, cursul de schimb dvi (r23) =3.5342 lei, baza de calcul (r47) = 22019 lei iar tva-ul de 19% platit in vama si pe dvi =4195 lei,
- pentru inregistrarea in contabilitate, la valoarea de 22019lei/ 4200 = 5.2426lei, adica 1 eur= 5.2426 lei.....

Va rog, a avut cineva o asemenea situatie???? oare au gresit tva-ul in vama? cum au calculat valoarea respectiva...dc au gresit mai se poate face ceva?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: rodicel , utilizator 12:49, 29 Aprilie 2011
Da aveti dreptate, t. simona, m-am edificat , inregistrez intrarea la cursul dvi-ului, iar TVA-ul la val. statistica...diferenta reiesita platita de firma de la TVA nu o inreg. nicicum, ci se considera ''pierdere colaterala'', pt ca tva-ul se calculeaza la valoarea statistica!
Super tare! Am descoperit "America''
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import marfa din turcia bestb bestb Buna ziua! Am urmatoarele date: S-a facut import marfa din Turcia. Am invoice, cmr si declaratie vamala de import. In decl vamala imi apare TVA-ul de plata. ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contabila import scorus69 scorus69 buna seara va rog mult sa ma ajutati cu o monografie la urm.situatie am import FOB non UE pe pe DVI am -total factura import -12924.88 usd usd=3.2251 -val ... (vezi toată discuția)
Import utilaj din afara ue inregistrari contabile luisa83 luisa83 am facut un import din afara ue -a fost intocmita dvi in 24.02.2011(in aceasta decl se gaseste valoare utilajului=xlei, un curs euro=4.2626 si o valoare ... (vezi toată discuția)