Buna Ziua,
Am si eu o problema si va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.
Momentan lucrez la o firma pe postul de sofer. Am avut din nefericire un accident din vina mea iar angajatorul a decis desfacerea contractului de munca cu motivul ca am adus pagube firmei. Mentionez ca masina are casco iar la angajare mi s-a comunicat ca in caz de accident eu trebuie sa platesc franciza care reintregeste polita casco. Angajatorul imi taie si din salariul care imi este cuvenit si ma si concediaza. Este corect? Ce pot sa fac? Ce drepturi am?
Multumesc pt timpul acordat si sper sa ma ajutati cu niste sfaturi.
Asta nu stiam ca nu mai este valabila... S-a schimbat ceva recent sau stiam eu gresit si asa era prevazut in lege dintotdeauna? Eu stiam asta din Art. 74 alin. (3) din Codul Muncii.
Multumesc mult pentru timpul acordat si pentru informatii. M-ati ajutat foarte mult si mi-ati deschis si mie ochii. Multumesc inca o data.
Era vorba despre art.74 din CCMN si nu din Codul Muncii ... de la 01.01.2011 nu mai avem CCMN, ci numai ccm la nivel de ramura de activitate sau la nivel de unitate.
Perioada preaviz
mitrache_v
Buna ziua! Imi puteti da si mie reglementarea legala prin care perioada de preaviz in cazul concedierii individuale este de 20 de zile calendaristice? Va ... (vezi toată discuția)