Buna ziua!
Am o problema si nu stiu de unde sa o apuc ca sa o rezolv!
Bunica mea de 80 de ani este singura mostenitoare in viata a unei proprietati in centrul unui oras mare.Prin anii 1966-1968 parintii bunicii au fost obligati sa ,,doneze"casa si terenul aferent statului primind in schimb o amarata de garsoniera.Pe locul casei s-au construit 3 blocuri turn!Dupa ce au murit pe rand strabunicii garsoniera s-a inapoiat statului(cam prin 1975). Au murit si toti fratii bunicii mele, dar actele de pe casa veche nu stim nici azi unde sunt.
Azi bunica mea mai poate revendica ceva din vechea proprietate?Carei autoritati ar trebuii sa ne adresam mai intai? Cu multumiri,
Astep sfaturile dumneavoastra si pe adresa de email lauramanoliu33@yahoo.com
Buna ziua .
Cred ca este un caz de revendicare imobiliara .Avand in vedere ca este un caz de dovedirea unui drept de proprietate,o stare de fapt juridic,actiunea poate fi dovedita prin orice mijloc de proba admis de lege, inscrisuri,martori,prezumtii, etc. fiind in acelasi timp imprescriptibila exctinctiv .Daca este un caz ce se incadreaza la Legea 10/2001,cred ca situatia este alta, trebuie sa va incadrati in niste termene pentru actiunea civila in sine .
Marius Bote .