avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare proprietati

Bunicul si strabunicul meu au detinut actiuni nominative la diverse banci si societati nationalizate de comunisti. Caut un avocat care sa preia un asemenea caz. De fapt prima intrebare este daca un asemenea tip de proprietate se poate restitui.
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 21:30, 30 Martie 2013
Buna seara .
Dreptul de proprietate este absolut,imprescriptibil din punct de vedere al termenului .
Daca nu a fost data o lege ,pe vremea aceea de anulare a acestor titluri financiare, puteti percepe contravaloarea acestora,de la intreprinderile acelea,daca mai exista, sau de la statul roman, prin proces,daca aceste intreprinderi,nu mai exista . Alta cale legala , nu vad ca ar mai fi in cazul dvs.
Cu stima,
Marius Bote .
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2013
Marius Bote, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot revendica o proprietate fara sa detin acte? laura manoliu laura manoliu Buna ziua! Am o problema si nu stiu de unde sa o apuc ca sa o rezolv! Bunica mea de 80 de ani este singura mostenitoare in viata a unei proprietati in ... (vezi toată discuția)
Date din arhivele nationale ale statului roman csc13 csc13 Buna ziua! Doresc sa aflu informatiile si pasii necesari de urmat, privind retrocedarea unor suprafete de teren, aflate in posesia strabunicului si a ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate in urma preschimbarii certificatului de revolutionar axyz axyz Doresc sa cumpar un teren al carui titlu de proprietate a fost obtinut prin constituire (in 2003) in baza legii 42/1990, proprietarul avand la acea data ... (vezi toată discuția)