avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avocati cumetri.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avocati cumetri.

Buna Ziua,
Acum citiva ani am intrat fara voia mea intr-un process de succesiune care nu se mai termina. Eu credeam ca asa este procedura, adica trebuie sa asteptam ani de zile pina la solutionarea dosarului. Intr-o seara primesc un telefon acasa iar persoana de la capatul firului (care nu a vrut sa-si dea numele) ma anunta ca, nici sa nu ma gindesc ca procesul va lua sfirsit cit de curind. Firesc ca am cerut lamuriri. Si le-am avut cu virf si indesat. Am fost instiintat ca avocatul platit de mine este cumetru :P cu avocatul paratilor. Secretara avocatului meu mi-a confirmat si ea ca intr-adevar cei doi avocati sint prieteni la catarama si cumetri. Va rog frumos sa ma sfatuiti ce sa fac?
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:20, 10 Mai 2011
Cred ca problema dificila va fi sa dovediti in ce masura "relatia" dintre cei doi impieteaza desfasurarrea procesului
Totusi,


Daca considerati , ca datorita "relatiei" existente si confirmate dintre cei doi avocati , procesul treneaza tocmai din acest motiv , puteti discuta cu avocatul dvs rezilierea contractului de asistenta juridica pe cale amiabila , urmand sa vi se restituie o parte din onorariul achitat.
Incercati sa discutati cu "cartile pe fata" , cum se spune.
Apoi, aveti posibilitatea angajarii unui alt avocat.
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Reziliati contractul cu acel avocat si luativa altul.
Daca nu mai aveti incredere in avocatul dvs., atunci va angajati un alt avocat.
Increderea este cea care trebuie sa stea la baza relatiei client - avocat. (nu lipsa cumetriei dintre avocati ori te-miri-ce altceva)

Doi avocati pot fi foarte "cumetri" in particular si foaaarte adversari la bara.
Cumatru este un termen de adresare... la tara (nu in drept) intre nasul/nasa si parintii copilului botezat. Sau pur si simplu poate fi un termen de adresare, la tara, intre doua persoane de aceeasi varsta sau mai in varsta (fara legatura cu vreun botez/cununie). Altfel spus, poate ca ma vor gasi si pe mine cativa colegi ca fiind o "cumatra" simpatica, dar la bara ...se strica "cumetria" si fiecare isi vede de treaba lui. (fiecare va apara cu profesionalism drepturile si interesele clientului sau).

Se intampla sa vezi des cum se intuneca fata unui justitiabil cand avocatul lui schimba doua vorbe politicoase cu avocatul celeilalte parti. Chiar isi inchipuie cineva ca avocatii sunt dusmani intre ei? Ca vin in sala de judecata unul de pe Marte si unul de pe Venus? :O E absurd. E ca si cum cineva si-ar inchipui ca SI in viata reala ar trebui sa fie dusmani actorii care, intr-un film/piesa de teatru, au jucat unul rolul criminalului si celalalt rolul victimei. Ori ca echipa de fotbal X n-ar putea sa bata mar echipa Y pentru ca ar fi vreo doi "cumetri" in echipele adverse. :stunned:
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
romascanu, moderator
Stimata Doamna,
Va multumesc pentru raspunsul dat. Inteleg ca acest subiect este foarte sensibil atit pentru clienti cit si pentru aparatorii lor.
Prima definitie a DEX-ului referitor la cuvintul “cumatru” este: „Nasul (nasă) în raport cu părintii copilului botezat”. Dupa cum observati, in prima definitie DEX-ul nu pomeneste nimic despre faptul ca acest cuvint s-ar utiliza doar la tara. Ca te afli in Bucuresti, Viena, Barcelona sau New York, si esti nas / nasă în raport cu părintii copilului botezat, atunci esti in relatie de cumetrie. Insa dvs-tra ati ales intentionat a doua definitie, si anume cea care face referire la „Termen de adresare la tară între bărbati si femei”.
Stimata Doamna.
Cind datorita relatiilor de „cumetrie” dintre cei 2 avocati, clientul pierde foarte mult timp si foarte multi bani intr-un proces care nu se mai termina, atunci clientul are dreptul sa scruteze cu lupa relatiile dintre cei doi avocati.
Tocmai pentru a preintimpina asemenea relatii de „cumetrie” intre avocati, in foarte multe tari, avocatii sint obligati sa respecte codul de deontologie a profesiei. Prin acest cod legea ii obliga pe avocati sa comunice clientului orice legatura de prietenie sau de rudenie cu avocatul partii adverse. Omiterea acestui lucru este pedepsita prin lege. Asteptati un moment! Acum imi dau seama! Dvs-tra ati ales intentionat a doua definitie facind aluzie la comportamentul celor 2 avocati: adica ca la tara=D>.
Cu stima:).
reziliati contractul de asistenta juridica. e cel mai util. nu puteti invoca vreun caz de incompatiblitate faptul ca avocatii sunt cumetri, prieteni, etc.

Alte discuții în legătură

Subordonarea profesiei de mediator altor profesii? Mihai Florel - Birou de Mediator Mihai Florel - Birou de Mediator Constat cu surprindere că se continuă cu o falsă temă în ceea ce priveşte coexistenţa medierii cu alte profesii. Astăzi mă voi referi la relaţia ... (vezi toată discuția)
Rudenie cu avocatul ionmircea ionmircea Doua persoane, rude de gradul 1, au un proces. Avocatul, care reprezinta una din parti, este la randul sau, ruda cu ambele parti. Intebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Comportament necolegial al avocatului alexaaq alexaaq Buna seara. Avocatul partii adverse , coleg de bransa, se comporta necolegial-tine dosarul la studiu inainte de a veni judecatorul si nu il inmaneaza cand il ... (vezi toată discuția)