avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avocati cumetri.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avocati cumetri.

Buna Ziua,
Acum citiva ani am intrat fara voia mea intr-un process de succesiune care nu se mai termina. Eu credeam ca asa este procedura, adica trebuie sa asteptam ani de zile pina la solutionarea dosarului. Intr-o seara primesc un telefon acasa iar persoana de la capatul firului (care nu a vrut sa-si dea numele) ma anunta ca, nici sa nu ma gindesc ca procesul va lua sfirsit cit de curind. Firesc ca am cerut lamuriri. Si le-am avut cu virf si indesat. Am fost instiintat ca avocatul platit de mine este cumetru :P cu avocatul paratilor. Secretara avocatului meu mi-a confirmat si ea ca intr-adevar cei doi avocati sint prieteni la catarama si cumetri. Va rog frumos sa ma sfatuiti ce sa fac?
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:20, 10 Mai 2011
liamic43 a scris:

Indiferent unde ar fi, nu numai in UE, avocatul trebuie sa fie onest, sa-si respecte obligatiile fata de client, sa respecte confidentialitatea, si etc.....Dar..........

Apropo de onestitate, obligatie fata de client si confidentialitate. Intimplarea a facut ca astazi dimineata sa trec pe linga o judecatorie din orasul in care locuiesc. Un distins domn avocat, unul dintre cei mai cunoscuti din orasul nostru si care nu este exclus sa devina in scurt timp decan al baroului din oras, deci un domn avocat zbiera la o femeie cu parul alb care pe semne ca ii era clienta. Dupa virsta i-ar fi putut foarte bine sa-i fie chiar bunica. Numai cuvinte de lauda avea la adresa bietei femei. Ba ca-i grea de cap, ba ca degeaba-i explica pentru ca isi raceste gura de pomana. Nici nu ma indoiesc ca asta face parte din asa zisele obligatii fata de client. Confidential era faptul ca toti cei care treceau intimplator pe trotuar la acea ora, se opreau, se uitau la biata femeie si nu le venea sa-si creada urechilor ceea ce auzeau din gura avocatului. M-am oprit si am luat coordonatele bietei femei si a 2 dintre martori. Dar ma intreb, are vreun rost?
Raspund- nu are rost.Totul, in primul rand , depinde de educatie, de cei 7 ani de acasa, care ne invata cum sa ne comportam fata de semenii nostri(printre altele).Aici este cazul unui avocat, dar poate fi si cazul in orisicare alta meserie(nu le numesc pt.a nu fi cineva lezat).
Daca de exemplu iti face un meserias un lucru prost, nu este punctual, te inseala la materiale, la pret, ii spui si vecinului sa aiba grije daca vrea sa-l angajeze, si uite asa se duce vorba , ca respectivul se comporta cum se comporta.In fond , si avocatul este un "meserias" in domeniul sau, un meserias in vorbe, in proceduri, in jurisprudenta(sau poate nu).
Problema a inceput de la incompatibilitatea avocatilor si nu de la comportamentul lor .Macar d-voastra ati vazut cazul pe care l-ati povestit, pe strada-se poate intampla si la bara, in fata judecatorului, asa ca ar fi multe de povestit.Cred ca s-ar putea initia si o discutie asupra comportarii avocatului fata de magistrati, fata de partea adversa, fata de ,,,,???????????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subordonarea profesiei de mediator altor profesii? Mihai Florel - Birou de Mediator Mihai Florel - Birou de Mediator Constat cu surprindere că se continuă cu o falsă temă în ceea ce priveşte coexistenţa medierii cu alte profesii. Astăzi mă voi referi la relaţia ... (vezi toată discuția)
Rudenie cu avocatul ionmircea ionmircea Doua persoane, rude de gradul 1, au un proces. Avocatul, care reprezinta una din parti, este la randul sau, ruda cu ambele parti. Intebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Comportament necolegial al avocatului alexaaq alexaaq Buna seara. Avocatul partii adverse , coleg de bransa, se comporta necolegial-tine dosarul la studiu inainte de a veni judecatorul si nu il inmaneaza cand il ... (vezi toată discuția)