Va propun sa discutam despre rationamentul logic.
Enunt
Pana in anul 2010 se va incheia constructia unui satelit spatial care este constituit in intregime dintr-un sir unic, drept, de 6 module de dimensiuni si forma similare - P, Q, R, S, T si U (pozitionate exact in aceasta ordine). Oricum, la acea data nici unul dintre module nu va fi operational. Ordinea in care modulele trebuie sa devina operationale trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii :
In fiecare an din intervalul 2011 - 2016 va trebui sa devina operational cate un singur modul. Odata ce un modul devine operational, el ramane operational.
Dupa 2011, un modul devine operational numai daca un alt modul imediat invecinat este deja operational.
Modulul R devine operational fie primul, fie al doilea.
20. Care dintre afirmatiile de mai jos poate fi adevarata?
(A) P devine operational in 2011
(B) Q devine operational in 2015
(C) S devine operational in 2016
(D) T devine operational in 2012
(E) U devine operational in 2013
Va rog sa-mi explicati si mie cum se rezolva acest test.
Multumesc anticipat.
Ziua buna. Raspunsul corect la test este : 4 2 1 6 3 5
Am rugamintea sa publicati si raspunsul corect al grilei conform autorului, si eventual cartea din care e luata grila [informatii care ne sunt utile tuturor] Multumesc. O zi buna in continuare.
Revisal 2011
lanisoara
Buna ziua,
Am si eu o problema, am incercat sa suspend un contract in noul revisal, iar cand vreau sa salvez modificarile facute imi da eroarea: ¨Intervalul ... (vezi toată discuția)