Va propun sa discutam despre rationamentul logic.
Enunt
Pana in anul 2010 se va incheia constructia unui satelit spatial care este constituit in intregime dintr-un sir unic, drept, de 6 module de dimensiuni si forma similare - P, Q, R, S, T si U (pozitionate exact in aceasta ordine). Oricum, la acea data nici unul dintre module nu va fi operational. Ordinea in care modulele trebuie sa devina operationale trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii :
In fiecare an din intervalul 2011 - 2016 va trebui sa devina operational cate un singur modul. Odata ce un modul devine operational, el ramane operational.
Dupa 2011, un modul devine operational numai daca un alt modul imediat invecinat este deja operational.
Modulul R devine operational fie primul, fie al doilea.
20. Care dintre afirmatiile de mai jos poate fi adevarata?
(A) P devine operational in 2011
(B) Q devine operational in 2015
(C) S devine operational in 2016
(D) T devine operational in 2012
(E) U devine operational in 2013
Va rog sa-mi explicati si mie cum se rezolva acest test.
Multumesc anticipat.
Nu , nu eu . Cred ca ar trebui sa trecem mai departe , la alta intrebare . Din pacate eu nu dispun de nici o culegere de teste de logica . Daca ai tu sau altcineva vreo intrebare , te rog ( va rog ) sa o postati . Timpul trece ...
Deci ordinea de indosariere a foilor este: 4,2,1,6,3,5 = RASPUNSUL ESTE CORECT.
PPOBLEMA LUI EINSTEIN ? Sunt cinci case diferite, fiecare pictata in alta culoare. In fiecare casa
locuieste o persoana de alta nationalitate, care prefera propria sa bautura,
diferita de a celorlalti.
Fiecare om are pe langa el un animal distinct si fumeaza o marca distincta de
tigari.
Se fac urmatoarele afirmatii:
1. Englezul locuieste in casa rosie.
2. Suedezul are un caine.
3. Danezul bea ceai.
4. Casa verde este la stanga casei pictata in alb.
5. Persoana din casa verde bea cafea.
6. Persoana care fumeaza Pall Mall creste pasari.
7. Persoana din casa galbena fumeaza Dunhill.
8. Persoana din casa din mijloc bea lapte.
9. Norvegianul locuieste in prima casa.
10. Persoana care fumeaza Blend locuieste in casa vecina celei unde se cresc pisici.
11. Persoana care creste cai locuieste langa cel care fumeaza Dunhill.
12. Persoana care fumeaza Blue Master bea bere.
13. Germanul fumeaza Prince.
14. Norvegianul locuieste alaturi de casa vopsita in albastru.
15. Cel care fumeaza Blend este vecin cu persoana care nu bea decat apa.
Intrebarea este: Cine creste pesti ?
Observatie:
Au aparut mai multe variante ale acestei probleme. Majoritatea lor mentioneaza
ca autor pe Albert Einstein, la sfarsitul secolului XIX, afirmatie evident
falsa daca se au in vedere termenii
Vom considera prima casa ca fiind cea mai din stanga. Din afirmatia 9 stim ca in prima casa sta norvegianul iar din afirmatia 14, ca a doua casa este albastra. Mai stim din afirmatia 8 ca omul din a treia casa bea lapte. Avem deci ?
Referitor la problemele care sunt date la examenul de rationament, intrebarile ar fii foarte simple daca s-ar da toate variantele, ca in exemplul de mai sus, dar nu ai toate variantele pentru a completa problema, sper sa inteleaga cineva ce vreau sa spun.
Revisal 2011
lanisoara
Buna ziua,
Am si eu o problema, am incercat sa suspend un contract in noul revisal, iar cand vreau sa salvez modificarile facute imi da eroarea: ¨Intervalul ... (vezi toată discuția)