avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conditii de acordare concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conditii de acordare concediu de crestere copil

Buna ziua,
Este vorba de un cadru didactic suplinitor, angajat pe durata determinata( 01.09.2010 - 01.09.2011). Persoana este insarcinata si ar trebui sa nasca la inceputul lunii august. Avand in vedere ca la 01.09.2011 contractul de munca inceteaza, in ce conditii beneficieaza de cele 42 de zile obligatorii de postnatal si cum se acorda concediul pentru crestere copil< 2 ani.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cos_ionel , utilizator 08:58, 3 Mai 2011
nu mai are nici o importanta. de la data la care naste intra in concediu medical. altfel ar fi intrat in somaj si era tot acelșasi lucru! nu mai conteaza ca i se termina contractul de munca
Am inteles, si multumesc, dar cine-i plateste concediul de maternitate daca este dupa 01.09.2011? avand in vedere ca i inceteaza CIM la 01.09.
Multumesc!
din ziua in care se introduce cererea de concediu medical se suspenda contractul de munca. nu mai are nici o importanta ca mai era o singura zi ramasa din executarea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal fractionat irina19867 irina19867 Buna ziua.Sunt profesoara suplinitor, urmeaza sa nasc in 12 august.As avea doua nelamuriri...prima este aceea ca as mai avea 3 saptamani de practica la scoala ... (vezi toată discuția)
Pot sa renunt la concediul prenatal si sa intru direct in postnatal? livgeana livgeana Buna seara.Sunt educatoare si sunt insarcinata in 32 de saptamani.As dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns daca este posibil sa intru in ... (vezi toată discuția)
Buna seara! oana_eremia23 oana_eremia23 Doresc sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Sora mea este cadru didactic necalificat cu studii superioare de lunga durata. A terminat limbi straine dar preda ... (vezi toată discuția)