avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata!

un angajat doreste concediu fara plata ; dar.... pentru a pleca intr-o alta tara , probabil la munca . pe baza carei legi,art. pot sa-i fac suspendare ?
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Rodica2011 , utilizator 09:38, 29 Aprilie 2011
Angajatul isi va intocmi o cerere pentru acordarea concediului fara plata,dumneavoastra,daca sunteti de acord,o aprobati,nu i se suspenda contractul de munca pe perioada concediului fara salar.
Codul muncii :
Art. 148. - (1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata dupa angajare ioanaai77 ioanaai77 care este perioada minima de la angajare dupa care un angajat poate sa solicite concediul fara salar? si pentru ce perioada poate soicita acest concediu? (vezi toată discuția)
Concediu fara plata cryingangel cryingangel Buna ziua, As dori cateva lamuriri in legatura cu concediul fara plata pentru motive personale .Am citit codul muncii si contractul colectiv de munca iar art. ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata fara preaviz? vali_co vali_co as vrea sa stiu dc e corect ca un angajator sa trimita angajatii in concediu fara plata 1 luna (probabil, posibil mai mult) fara ca acesta sa isi anunte in ... (vezi toată discuția)