1-trebuie depusa o cerere jn acest sens
2-Daca dosarul sa finalizat nu se mai poate depune plangere pentru aceiasi infractiune,ci se poate ataca hotararile procurorului,la procurorul ierarhic iar apoi la instanta,iar acestia vor hotara,in funtie de probele pe care le administrati,sau daca solutia nu este legala,redeschiderea dosarului cu trimitere la procuror pentru completari,retinerea dosarului spre judecare,sau respingerea plangerii..asta daca mai sunteti in termen.
2-daca considerati ca procurorul a savarsit infractiunea de abuz in serviciu,sau neglijenta in serviciu,depuneti o plangere penala in acest sens.ar fi bine sa aveti probe foarte consistente.
1.La prima intrebare raspunsul este afirmativ si chiar vi l-ati dat singur in cele relatate.
2.Plangerea la care va referiti este pentru aceleasi fapte pe care le-ati reclamat in dosarul solutionat cu NUP ?
Daca este vorba despre alte fapte , raspunsul este afirmativ , in sensul ca se pot folosi ca probe , incrisuri din dosarul incheiat cu NUP
Intradevar, dupa ce am reusit sa obtin accesul la dosar, ( repet, nu in perioada legala amintita in rezolutia de NUP ), am ramas socat observand ca acuzatiile pe care le-am adus executotului judecatoresc, in mare parte au fost relevante, insa mai mult decat atat, din declaratiile luate anumitor martori, declaratii existente la dosar, si din inscrisuri care au fost solicitate de catre procuror unor institutii, reiese foarte CLAR si savarsirea altor infractiuni de catre acesta, aspecte care pot face obiectul unei alte plangeri penale ori redeschiderea respectivului dosar. Insa pentru a aplica una din cele 2 variante, consider ca intai trebuie sa obtin copii dupa acele inscrisuri, si de aici a venit si intrebarea mea. Care este procedura pentru obtinerea acestora in vederea demararii unei noi actiuni sau continuarea redeschiderii respectivei cauze suplimentand lista de acuzatii.
Consider ca motivul pentru care mi s-ainterzis initial accesul la dosar, avea legatura cu INSASI RESPECTIVELE PROBE.
Sunt proprietarul unor terenuri, din anul 2004, ca urmare a unor actiuni in instranta incepute din anul 1998, ce priveste calitatea de mostenitor al parintilor, am avut 2 executori care efectiv mi-au TRAS TEAPA, nepunand in executare Hotararea de instanta ramasa DEFINITIVA, si asa mai departe.... subiectul a fost initial dezvoltat mai pe larg in topicurile mai vechi ale subsemnatului. Deci sunt PROPRIETAR IN ACTE, dar terenurile le folosesc alte persoane, voi fi obligat sa achit taxe si impozite, etc, dar nu pot folosi terenurile din mai multe motive ( DE MULTI ANI ) clar lamurite, odata cu studierea dosarului.
Va multumesc, mai astept sprijun....
=D>
Dosarul vechi nu se mai poate redeschide , daca nu exista fapte sau acte noi , care sa duca la stabilirea unor vinovatii si care sa determine efectuarea unei noi anchete penale.
Pentru alte situatii , se pot folosi probe din vechiul dosar , cu conditia ca eventualele plangeri penale , in functie de infractiuni sa poata fi facute in termen , daca legislatia cere acest lucru.
Recomandarea este sa ca in limita posibilitatilor fianciare sa apelati la un avocat iscusit pentru a va acorda asistenta juridica de care aveti nevoie
Va multumesc, intradevar am apelat si la un avocat, dar practic a tergiversat situatia, iar acum ar trebui sa caut pe altcineva dar care sa nu fie din zona de unde este si Executorul, caci altfel.... Multumesc din nou.