Buna ziua. Prima intrebare. In ce conditii partea vatamata din cadrul unui dosar penal, poate solicita parchetului anumite copii dupa file existente la dosar ( declaratii, inscrisuri, etc ) dupa ce a fost data rezolutie de NUP ? Aceste inscrisuri pot face dovada faptului ca procurorul de caz a incalcat prevederile legale prin rezolutia data. Mentionez ca initial s-a refuzat accesul la studierea dosarului, dar dupa o situatie destul de penibila a fost acceptat. A doua intrebare. In ce conditii se poate solicita redeschiderea respectivului dosar penal, ori daca nu, atunci daca la depunerea unei noi plangeri penale, impotriva aceluiasi faptuitor, se poate solicita probe din dosarul finalizat cu NUP. Care ar fi procedura pe care ar trebui sa o adopt impotriva procurorului de caz, pentru neglijenta si abuz in serviciu, etc. In fapt este vorba despre situatia prezentata de subsemnatul anterior, cu Executorul Judecatoresc. Cu respect, va multumesc.
Intradevar, de cateva zile am revenit din zona ””” de CONFLICT PENAL ”””#-o ȘI DUPA CE AM OBTINUT ANUMITE INSCRISURI IN CARE CHIAR SE SI FACEA REFRIRERE SI TRIMITERE PENTRU ABUZ SI NEGLIJENTA A EXECUTORULUI, SI DUPA CE AM AVUT DE SUFERIT DE PE URMA ALTOR INFRACTIUNI SAVARSITE ATAT DE EXECUTOR CAT SI DE CATRE ALTE PERSOANE, acum doresc redeschiderea dosarului, bineinteles cu completarea celorlalte infractiuni, plus NEREGULI din partea Procurorului de caz. Ce ma sfatuiti sa fac ? Va multumersc.
Plangere pnala
nelush2103
In cazul unui NUP, in urma unei Plangeri Penale, daca se descopera dovezi suplimentare pentru inceperea cercetarii penale, se poate redeschide acelasi dosar ... (vezi toată discuția)