avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit pe profit..
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit pe profit..

Buna ziua

Am o problema, as dori sa comercializez anumite produse din china.Clientul sa faca plata pe siteul meu si eu sa cumpar mai departe din china iar produsele sa fie trimise la client de respectivul comerciant chinez.Intrebarea mea e urmatoarea daca am nevoie de firma si daca trebuie sa platesc ceva taxe catre statul roman .Produsele nu ajung in romania iar eu raman doar cu adaosul pe produs.

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 19:59, 3 Mai 2011
Activitatea pe care uremeaza sa o desfasurati este de natura economica in concluzie,da,aveti nevoie sa va desfasurati activitatea sub o forma juridica.
Va trebuie un SRL.
Un PFA nu e suficient mai ales ca marfa nu ajunge in tra factura o da comerciantul chinez...?
turboxxl a scris:

Buna ziua

Am o problema, as dori sa comercializez anumite produse din china.Clientul sa faca plata pe siteul meu si eu sa cumpar mai departe din china iar produsele sa fie trimise la client de respectivul comerciant chinez.Intrebarea mea e urmatoarea daca am nevoie de firma si daca trebuie sa platesc ceva taxe catre statul roman .Produsele nu ajung in romania iar eu raman doar cu adaosul pe produs.

Multumesc

Cum nu ajung produsele in Romania? Clientul dvs. de unde este?
Da, este de ajuns si un PFA.
Ca PFA veti plati impozit pe venit, aplicat asupra venitului net.
Ca SRL veti plati impozit pe profit, aplicat asupre impozitului pe profit si impozit pe dividende.
Daca este cazul, atat ca PFA cat si ca SRL veti plati TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cod caen 4791 comert electronic,acte ,impozite,etc gabi123332 gabi123332 Buna seara;Ma ocup ca persoana fizica cu comertul electronic de 4 ani si as dori sa mi infiintez un pfa ;As avea niste nelamuriri daca ma puteti ajuta;Am citit ... (vezi toată discuția)
Vanzare amazon eu - import produse china NEGOITA92 NEGOITA92 Buna ziua, Am o firma SRL D neplatitoare de TVA in Romania. Doresc sa import produse din China si sa le livrez in depozitele Amazon din UE ... (vezi toată discuția)
Deschiderea unei florarii luizaaa luizaaa buna ziua!s dori sa deschid o florarie si nu stiu ce este mai bine :o societare (SRL)sau un PFA?ce acte si avize imi trebuie sa deschid? (vezi toată discuția)