avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare auto allianz tiriac
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare auto allianz tiriac

acum o luna a tasnit in fata mea intro curba deosebit de periculoasa pe un drum national un autovehicul ,nu am putut evita impactul iar masina mea a fost distrusa in mare parte.domnul care a intrat in fata mea a fost sanctionat cu amenda si cu puncte .eu am mers cu asigurarea lui la allianz tiriac unde unde dupa ce a tot tras inspectorul de timp vreo luna mi s-a spus ieri ca nu le este ceva clar in procesul politistului si vrea sa bage cei de la asigurari culpa comuna. ce sa fac?? nu politia decide a cui este culpa???
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:20, 29 Aprilie 2011
Fiind o constatare a politiei si un PV emis de politia rutiera acesta va fi hotarator in stabilirea vinovatiei. Nu-i mai putin adevarat ca asiguratorul are la dispozitie 90 de zile pt cercetari proprii dar faptul ca nu este la mijloc un constat amiabil ci un PV aveti toate atuurile sa actionati asiguratorul RCA in instanta, nu inainte de a face o reclamatie la CSA, apoi sa-l chemati la conciliere pe asigurator si sa-i puneti in vedere ca vor fi obligati sa plateasca si cheltuieli de judecata si penalizari de intarziere etc. Angajati-va si un avocat care sa va reprezinte in instanta si sa va indrume pasii prin hatisurile avocatesti si sa puteti castiga.
Solicitati ca societatea de asigurare sa va dea in scris hotararea ce au luat-o in privinta platii despagubirii. Bineinteles sa cereti si motivarea hotararii. Daca hotararea asiguratorului nu va multumeste efectuati o expertiza extrajudiciara (nu este obligatorie, dar este recomandabila). Pe baza argumentelor cuprinse in raportul de expertiza convocati asiguratorul la conciliere si apoi actionati-l in judecata. Expertiza extrajudiciara va constitui motivarea tehnica a introducerii actiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri asigurare auto gmecmha gmecmha Salutare.am si eu o citeva intrebari legate de incasarea unei asigurari in urma unui accident auto.Am fost implicata intr-un accident auto.Sotul sofer,iar eu ... (vezi toată discuția)
Rca allianz - termen depasit exxelar exxelar In 02.08.2009 am fost implicat intr-un accident rutier, s-a rezolvat pe cale amiabila la sediul Allianz (unde vinovatul are RCA). Am fost notificat telefonic ... (vezi toată discuția)
Cum sa actionez in situatia urmatoare? es3ntzza es3ntzza intre craciun si revelion am avut un accident rutier, mai exact intr`o curba periculoasa un sofer din sens opus derapeaza intra pe contrasens si ma loveste ... (vezi toată discuția)