Daca masina a fost usor avariata si refuz devizul de reparatii de la un service auto ales aleatoriu impreuna cu cel care mi-a avariat masina si merg la un alt service ales doar de mine, cel care a produs dauna mai are obligatie fata de mine? Are dreptul sa refuze achitarea cheltuielilor cu reparatiile? Multumesc frumos!
Asigurati-va ca are omul cu ce sa va despagubeasca, poate f. bine sa va dea banii si apoi efectuati reparatia unde credeti de cuviinta. Asta, intrucat daca nu va intelegeti, un litigiu de acest gen dureaza mult si cheltuielile va trebui sa le avansati dvs. La finalul litigiului, exista riscul sa va uitati la hotarare si sa nu aveti ce executa.#-o
Am reparat masina. Ca o concluzie finala. Sper ca am inteles bine - nu il pot obliga sa plateasca cheltuilelile cu repartiile decat daca il dau in judecata?
Il puteti da in judecata numai daca ati epuizat orice cale amiabila de stingere a litigiului, fapt ce implica cheltuieli de judecata si mai mult timp pentru solutionarea cauzei si obtinerea unei hotarari definitive si irevocabile.
Puteti face si o intelegere , apeland la un mediator autorizat , pentru a incheia un acord de mediere (care va va diminua cheltuielile si timpul de solutionare) , acord ce poate fi ulterior autentificat notarial. In principiu ,prin acordul de mediere puteti conveni cu partea care v-a prejudiciat, sa va plateasca chiar si esalonat suma ce vi se cuvine. Depinde de pozitia ambelor parti.