avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire inundatie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire inundatie

Cu ceva timp in urma am avut inundatie.A curs ceva apa la vecinul de sub mine, care a fost despagubit in baza politei de asigurare. Firma de asigurare vrea sa isi recupereze banii de la mine. Poate actiona in instanta fara a avea de la asociatia de proprietari un proces verbal de constatare a defectiunii la reteaua de apa? Precizez ca la mine in apartament nu a fost nimeni sa verifice nimic.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 17:07, 7 Mai 2011
Au inaintat deja dosarul in instanta, dar nu au aceasta dovada de constatare, care cred eu ca este importanta. Pot sa le cer despagubiri morale pentru ca ma poarta prin judecatorie asa de aiurea? sincer sunt stressata de aceasta intamplare si ma rog sa se termine mai repede.
si eu am facut fara sa vreau inundatie si ma streseaza intamplarile de acest gen in general. dar nu pentru ca imi cer altii bani, ci pentru ca stiu ce deranj este sa repari stricaciunile provocate de un astfel de eveniment. nu am asteptat sa fiu chemat in instanta, ci am oferit plata despagubirilor din start, cu regretul ca nu se poate compensa si stresul provocat, pentru care doar scuzele sincere nu sunt suficiente. acum am o asigurare facultativa care acopera atat daune din inundatii provocate mie de terti cat si daune din inundatii provocate de mine tertilor. probabil nu este la subiect, dar exprimarea intentiei de a le mai cere si daune morale cand va stiti perfect vinovata m-a motivat sa ofer o parere. poate ar trebui sa mergeti un pic mai departe si sa le cereti sa va repare si instalatia pentru ca este vina lor ca nu au reparat-o mai devreme. daca o reparau din timp nu mai aparea nici inundatia si nici chemarea in instanta. niste neseriosi toti, si vecinii si firma de asigurari. sper sa-i dovediti!
Sa nu credeti ca oamenii de la asigurari sunt niste oameni naivi si nepriceputi. Ba din contra stiu foarte bine ce au de facut . Un inspector constatator nu trebuie sa faca programul fata de persoana vinovata . Dupa avizarea daunei se stabileste data constatarii . Daca persoana inundata de Dvs nu va instiinteaza cand vine constatatorul , inspectorul n-o sa stee dupa Dvs . Poate a batut la Dvs la usa cand a fost , dar n-ati deschis . Si atunci cum sa va puna sa semnati un proces verbal pe care a facut , sa recunoasteti . Ei o sa argumenteze ca nu v-au gasit acasa . Oamenii constatatori nu constata doar peretii umeziti ci cauta si sursa provenientei . Daca se vede clar ca provine de la Dvs , ei fac poze , care sunt dovezi clare in dosar . Nu au nevoie de nici un constatator neutru si nici de constatarea asociatiei de locatari . Mai mult de atat , sunt convins ca o sa si castige procesul . Stiti ca in aceste conditii in afara de cheltuielile de despagubire o sa mai platiti si cheltuielile de judecata ? Dar inainte sa va actioneze in judecata in mod cert v-au trimis macar o notificare si au solicitat sa restituiti banii . Probabil ati Refuzat . Nu au voie sa va dee in judecata fara sa incerce recuperarea pe amiabil . Eu in locul Dvs m-as intelege cu ei si as solicita printr-un compromis sa platesc doar dauna , nu si cheltuielile de judecata , altfel o sa platiti mult mai mult .
Si sugestia mea este sa incercati solutionarea amiabila cu vecinii, respectiv societatea de asigurari.
Daca veti apela la mediere, beneficiati si de restituirea taxei de timbru, care va reveni in sarcina dumneavopastra, ca si cheltuiala de judecata.
ce sa mai negociez cu vecinii? ei au profitat de ocazie, au incasat o tona de bani si avum isi freaca mainile. Pt ei a fost o ocazie numa buna k sa isi renoveze apartamentul, sa isi cumpere mobila si altele. Dar de ce pe banii mei? nu imi convine. Sunt niste smecheri.

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta Axel79 Axel79 In luna August 2010 am fost inundat de catre un vecin, i-am spus ca nu am pretentii de la el intrucat am asigurare. Am fost despagubit corespunzator de catre ... (vezi toată discuția)
Asigurarea de inundatii - adeverinta de la asociatie c0stii c0stii o intrebare foarte importanta/ la o scara de bloc propr.de la et.3 l-a inundat pe cel de la etj.2 in urma probelor efectuate la inst de incalzire omul a ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru asigurator de la administratorul blocului Nicusorneacsu Nicusorneacsu Buna ziua, Ma confrunt cu o problema si nu stiu cum sa reactionez fata de administrator. Am un apartament in Vaslui pe care il folosesc o data pe luna, cand ... (vezi toată discuția)