avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de proprietate

Buna ziua. As dori sa va prezint situatia prietenei mele si sa va rog sa ne dati cateva sfaturi.
Prietena mea locuieste intr-o camera de camin intr-un bloc cu probleme , cu rism seismic , fara utilitati .Primaria a dat-o in judecata pe ea impreuna cu alti proprietari cerandu-le sa evacueze blocul pentru a-l demola. In schimbul cedarii dreptului lor de proprietate unii proprietari au primit in schimb camere de camin , insa in chirie fara drept de a le cumpara la un moment dat.
Vroiam sa va intreb instanta poate sa-i evacueze , sa le ia dreptul de proprietate si sa le dea in schimb camere de camin cu chirie sau trebuie sa-i despagubeasca?
In caz de despagubire aceasta va fi diferentiata (unele camere arata foarte bine iar altele arata deplorabil) sau va fi una modica pentru toti?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:19, 1 Mai 2011
In mod firesc trebuie despagubiti numai ca acest lucru trebnuie cerut instantei prin cerere reconventionala daca mai suntetiu in termen sau actiune separata. Daca nu solicita atunci instanta poate lua act de solicitarea primariei de a-i evacua in schimbul unior camkere cu chirie. Consultati pentru detalii un avocat
Nu ati aratat cui apartine" camera de camin "locuita. Daca aceasta camera apartine statului, nu vad de ce trebuie sa va despagubeasca pt.demolare-este proprietar si poate face ce doreste cu proprietatea lui.In plus, faptul ca respectiva cladire prezinta risc seismic, statul nu a facut altceva, prin demolare, decat un lucru de utilitate.
publica, Faptul ca s-au pus la dispozitie alte camere de camin, chiar cu chirie, este un lucru laudabil si chiar de mirare, pt.stat.Dece considerati ca meritati despagubire-prin demolare s-a decis demolarea unui bun proprietate privata(si atunci inteleg necesitatea unei despagubiri) sau este proprietatea statului(in acest caz pt.ce sa fiti despagubiti?).Daca s-a decis demolarea inseamna ca nu este posibila consolidarea acestui bloc.
In privinta legislatiei, vedeti O.G 20/1994, H.1364/2001
este proprietate personala a prietenei mele
Daca este proprietate privata a prietenei, va primi despagubiri.(dar nu se stie cand).Se putea pune problema si a consolidarii respectivului bloc(care ar fi fos obligatorie daca se mai putea consolida, si se face cu credit pe n ani,pe care il plateau proprietarii-exista legea care ii obliga pe proprietari sa-si consolideze blocul sau cladirea )Asa , prin demolare , va primi despagubiri-a se interesa la primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza mlpat pentru viitoare constructii in proximitate mariani111 mariani111 In urma unor lucrari de demolare de linga blocul meu, mi s-au fisurat 2 pereti din apartament. Am facut sesizare la Primarie si ISC si ambii mi-au raspuns ca ... (vezi toată discuția)
Avarie apartament incadrat in clasa 1 de risc seismic. Artigas Artigas Urmatoarea situatie: Proprietarul apartamentului situat la etajul superior produce daune grave apartamentului situat la etajul inferior (inundatii),prin ... (vezi toată discuția)