Buna seara!
O sa incerc sa fiu cat mai scurt si concis. In urma cu zece ani, in gradina soacrei mele am construit un imobil si am inclus in contabilitatea firmei mele valoarea unor materiale de constructie (valori partiale si fara cheltuieli de manopera).
Dupa un timp, firma mea a ajuns in stare de insolventa, iar un lichidator judiciar, prin “licitatie” a vandut imobilul construit in ograda soacrei mele unui cumparator, iar ulterior, lichidatorul a facut un contract pe 5o de ani cu cumparatorul imobilului si a umplut imobilul cu documente ce fac parte din Arhiva Nationala si apartin unui fost hotel de stat ce s-a privatizat.
Atunci cand eu am construit imobilul, l-am construit la negru, in sensul ca nu am obtinut nici un fel de autorizatie de constructie si nu i-am facut nici un alt fel de document specific imobilelor, nu are carte funciara, dar cu toate acestea, lichidatorul a vandut imobilul si ulterior l-a inchiriat de la cumparator pe durata de 50 de ani.
Mentionez ca nici in prezent, imobilul nu are documente care sa dovedeasca existenta si legalitatea acestuia si din acest motiv, lichidatorul niciodata nu a platit nici un leu impozit pe cladire si mai mult decat atat, lichidatorul are o cladire nelegala in curtea soacrei mele care este plina cu documentele Arhivei Nationale pe durata de 50 de ani.
Cu privire la acestea, am depus plangere la parchet insa, de doi ani in cauza nu s-a desfasurat nici o activitate si din acest motiv am decis sa caut alternative pentru a rezolva situatia descrisa.
Ceea ce as dori sa stiu este: la care institutie ne putem adresa pentru a obtine o decizie prin care cladirea nelegala din curtea soacrei mele sa fie demolata?
Si ca cireasa de pe tort sa fie mai aromata, mentionez si un alt aspect, la momentul construirii imobilului locuiam acolo, dupa cativa ani am divortat si m-am mutat.
Asa fiind, fosta mea soacra a ramas sa aiba in ograda un imobil aflat in afara legalitatii, plin cu documentele Arhivei Nationale si pentru care teren de sub si din jurul cladirii trebuie sa plateasca impozit pe durata de 50 de ani, pentru ca asa cum spuneam, nu exista nici un fel de act care sa dovedeasca existent imobilului, doar ca, lichidatorul juridic a intocmit un titlu de proprietate pe care l-a dat cumparatorului in momentul vanzarii-cumpararii.
Va multumesc pentru atentie si va rog, sa-mi dati cateva sfaturi, idei si recomandari privind solutiile pe care le-as putea pune in practica in vederea solutionarii problemei cu care ma confrunt.
Cel mai recent răspuns:
Quartila , utilizator
03:40, 16 Iulie 2018