avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil construit fără autorizație în curtea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil construit fără autorizație în curtea soacrei, vândut de lichidator. Am depus plângere la parchet acum doi ani însă în cauză nu s-a desfășurat nicio activitate. Cărei instituții ne putem adresa pentru a obține demolarea?

Buna seara!

O sa incerc sa fiu cat mai scurt si concis. In urma cu zece ani, in gradina soacrei mele am construit un imobil si am inclus in contabilitatea firmei mele valoarea unor materiale de constructie (valori partiale si fara cheltuieli de manopera).

Dupa un timp, firma mea a ajuns in stare de insolventa, iar un lichidator judiciar, prin “licitatie” a vandut imobilul construit in ograda soacrei mele unui cumparator, iar ulterior, lichidatorul a facut un contract pe 5o de ani cu cumparatorul imobilului si a umplut imobilul cu documente ce fac parte din Arhiva Nationala si apartin unui fost hotel de stat ce s-a privatizat.

Atunci cand eu am construit imobilul, l-am construit la negru, in sensul ca nu am obtinut nici un fel de autorizatie de constructie si nu i-am facut nici un alt fel de document specific imobilelor, nu are carte funciara, dar cu toate acestea, lichidatorul a vandut imobilul si ulterior l-a inchiriat de la cumparator pe durata de 50 de ani.

Mentionez ca nici in prezent, imobilul nu are documente care sa dovedeasca existenta si legalitatea acestuia si din acest motiv, lichidatorul niciodata nu a platit nici un leu impozit pe cladire si mai mult decat atat, lichidatorul are o cladire nelegala in curtea soacrei mele care este plina cu documentele Arhivei Nationale pe durata de 50 de ani.

Cu privire la acestea, am depus plangere la parchet insa, de doi ani in cauza nu s-a desfasurat nici o activitate si din acest motiv am decis sa caut alternative pentru a rezolva situatia descrisa.

Ceea ce as dori sa stiu este: la care institutie ne putem adresa pentru a obtine o decizie prin care cladirea nelegala din curtea soacrei mele sa fie demolata?
Si ca cireasa de pe tort sa fie mai aromata, mentionez si un alt aspect, la momentul construirii imobilului locuiam acolo, dupa cativa ani am divortat si m-am mutat.

Asa fiind, fosta mea soacra a ramas sa aiba in ograda un imobil aflat in afara legalitatii, plin cu documentele Arhivei Nationale si pentru care teren de sub si din jurul cladirii trebuie sa plateasca impozit pe durata de 50 de ani, pentru ca asa cum spuneam, nu exista nici un fel de act care sa dovedeasca existent imobilului, doar ca, lichidatorul juridic a intocmit un titlu de proprietate pe care l-a dat cumparatorului in momentul vanzarii-cumpararii.

Va multumesc pentru atentie si va rog, sa-mi dati cateva sfaturi, idei si recomandari privind solutiile pe care le-as putea pune in practica in vederea solutionarii problemei cu care ma confrunt.
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 03:40, 16 Iulie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe scurt, da, puteti.
V-am sugerat să faceți întâi evacuarea că fiind o strategie de apărare, întrucât astfel îi siliți să arate actele.de proprietate și sa dovediti că nu pot deține și aceea clădire.
Ulterior, va este mult mai ușor să anulați actul de vânzare cumpărare dovedind cu o sentință judecătorească cum stau lucrurile.
Și da, cererile se fac in scris și se depun la judecătoria teritorială.
Sfatul meu este sa angajati un avocat și acesta se va ocupa de tot ce trebuie.
Plus că este de durata, un asemenea proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesiune imobiliara artificiala raducris77 raducris77 Buna ziua, va rog sa ma ajutați cu un sfat juridic privind următoarea situație: In anul 2004, soacra mea împreună cu fiul ei au dobândit in cote egale ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate poppsq poppsq Soacra mea detine 2500mp de teren in gospodaria mostenita de la parintii ei decedati. Cumnata-mea a construit o casa pe o jumatate teren ca un upgrade al unor ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie - solutie ? FLORIN RADU FLORIN RADU ma adresez colegilor avocati, in principal, cu speta care suna asa: x are un teren si o casa C1. pe acelasi teren, construieste fara autorizatie de ... (vezi toată discuția)