Fosta sotie (deocamdata actuala) m-a parasit pentru un alt barbat. Pentru copilul nostru in varsta de 5 ani pretinde o pensie alimentara de 300 euro. Eu lucrez legal in strainatate si sunt dispus sa contribui cu 100 euro lunar. La insistentele ei, instanta a cerut sa fac dovada veniturilor sau declaratie autentificata la notar ca nu realizez venituri. As dori sa mai lucrez macar cateva luni pentru a-mi reveni financiar. Eu am ramas falit, toate investitiile le-am facut in casa socrilor, si in bunuri care in acte
nu-mi apartin. Ce as putea sa fac in aceasta situatie?
Suma pretinsa (300 euro) reprezinta 1/4 din venitul meu salarial, dar cheltuielile mele sunt mari. Ce sanse as avea sa obtin custodia copilului, daca el acum este bine ingrijit, iar fata de mine nu se simte apropiat, data fiind distanta dintre noi? Ce se intampla daca la urmatoarea infatisare eu nu prezint dovada veniturilor? Daca ma intorc in tara cu lichidarea, voi fi obligat sa platesc retro, pensia alimentara raportata la salariul obtinut? Multumesc pt. raspuns. Scuzati avalansa de intrebari?
daca 300 eu reprezinta 1/4 din venitul salarial oficial ....asta este .....! Mda... din ce spuneti nu prea aveti sanse sa obtineti custodia. Daca nu prezentati dovada veniturilor, instanta va solicita administratiei fiscale dovada veniturilor pe care le realizati! Pensia se datoreaza de la data introducerii actiunii, prezumandu-se ca minorul se afla in nevoie!
explicati un pic mai clar relatiile de munca pe care le aveti afara.
daca aveti contract de munca cu o firma din romania si sunteti detasat acolo ceea ce obtineti acvolo e considerat diurna si nu intra la calculul pensiei.
daca angajatorul dv. este persoana juridica din tara unde munciti instanta nu poate cere relatii de la el, si nici nu poate avea cal;itatea de tert poprit fiind supus legilor statului unde functioneaza si nu a romaniei.
nu inteleg de ce ati spus unde lucrati si cit obtineti, stiut fiind ca majoritatea romanilor lucreaza fara forme legale acolo, si veniturile deci nu sunt constante si aleatorii. daca declarati acest lucru in instanta aceasta va calcula la salariul minim pe economie.
nu vad de ce sa declarati la un notar ca nu aveti venituri, e de ajuns sustinerea in fata instantei. eu nu as da o astfel de declaratie :D
Angajatorul este pers. juridica, in tara in care lucrez, iar in instanta nu s-a declarat nimic din care sa rezulte ca lucrez legal acolo. "Sotia" reprezentata si ea prin avocat (si eu la fel), stie unde lucrez, a si prezentat instantei o adresa dar se pare ca nu-i
viabila. Oare declaratia mea in fata instantei ar fi suficienta? Daca nu ma prezint la urmatorul termen?