Fosta sotie (deocamdata actuala) m-a parasit pentru un alt barbat. Pentru copilul nostru in varsta de 5 ani pretinde o pensie alimentara de 300 euro. Eu lucrez legal in strainatate si sunt dispus sa contribui cu 100 euro lunar. La insistentele ei, instanta a cerut sa fac dovada veniturilor sau declaratie autentificata la notar ca nu realizez venituri. As dori sa mai lucrez macar cateva luni pentru a-mi reveni financiar. Eu am ramas falit, toate investitiile le-am facut in casa socrilor, si in bunuri care in acte
nu-mi apartin. Ce as putea sa fac in aceasta situatie?
Daca aveti deja aparator vorbiti cu el sa afirme ca "munciti la negru", ca veniturile sunt intimplatoare, mergeti la AFPul din localitate si cereti o Adeverinta de venituri , va trebuie o taxa de 2 lei. Sa o depuna la instanta la urmatorul termen in locul declaratiei pe proprie raspundere la notar.
Puteti lipsi dar discutati acest aspect cu avocatul.
Pensia trebuie platita lunar altfel aveti probleme. Daca va reveniti financiar moral ar fi sa faceti un cont separat pentru minor , la care mama sa sa nu aiba acces , unde sa depuneti in plus fata de pensia impusa de instanta, doar e copilul dv.