avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasirea de domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasirea de domiciliu

buna seara numele meu este ela...am introdus actiunea de divort si as vrea ca sotul meu sa paraseasca locuinta...cum ma poate afecta pe mine lucrul asta???
precizez ca noi locuim impreuna cu parintii mei in apartamentul lor proprietate personala
din urma casatoriei au rezultat doi copii ,...minori
as putea pur si simplu sa nu il mai primesc acasa?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 11:28, 17 Februarie 2009
draga avokitten,
divorţul nu s-a pronunţat, astfel că reclamanta nu poate solicita evacuarea soţului din domiciliul comun, deoarece a recunoscut chiar ea că soţul nu face scandal şi că nu ar avea nici un motiv pe care l-ar putea dovedi în vederea evacuării soţului "turbulent". Mai mult, dacă solicită pe calea ordonanţei evacuarea, iar soţii se împacă înainte de finalizarea divorţului?
Am avut un caz asemănător: soţia şi soţul păreau în societate cel mai fericit cuplu. Soţia a introdus cerere de divorţ deoarece soţul era foarte gelos şi în fiecare noapte îi şoptea la ureche că va veni ziua când îi va lua gâtul dacă va divorţa vreodată de el. După introducerea divorţului, soţul - în dormitor - fără martori, îi făcea aceleaşi "declaraţii" prin care o ameninţa cu moartea. Cum puteai dovedi aceste lucruri care se petreceau numai între ei doi, fără martori, iar soţii nu se certau în public, soţia evitând orice discuţii în contradictoriu, de ruşine. În final, soţia a cedat şi a renunţat la cererea de divorţ. End of story...#-o
Ce motive să invoce user-ul pentru susţinerea ordonanţei preşedinţiale? Să nu uităm că pentru admisibilitatea acestei cereri, trebuie îndeplinite cumulativ condiţiile expres şi limitativ prevăzute de lege! Ce şanse îi dai tu în admiterea unei ordonanţe preşedinţiale? Unde este urgenţa? şi celelalte condiţii? Simplul fapt că a introdus cererea de divorţ şi că o "macină psihic" nu este un motiv pentru admiterea ordonanţei preşedinţiale... Sper ca argumentele mele să te facă să-mi împărtăşeşti opinia. ;)
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2008
Corina Capotã, Avocat
Cat costa o cerere ptr.ordonanta presidentiala?
Depinde de avocatul pe care il angajati.Nu este ceva tip.Nu cred ca se pot da relatii pe forum.
Sanse de reusita aveti.Acesta este un lucru important.O sa aveti nevoie si de doi martori.

avocat Claudiu Lascoschi
Cererea de ordonanta presedintiala se timbreaza cu 10 lei taxa timbru judiciar si 0,30 lei timbre judiciare.
Cred ca la asta s-a referit user-ul si nu la onorariul avocatului pentru o astfel de cerere, deoarece onorariul difera de la avocat la avocat, precum si de complexitatea spetei si de alti factori...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare sot din domiciliu pamfila pamfila sotia fratelui meu vrea sa divorteze si a introdus cerere de divort. Au doi copii , apartamentul in care locuim este al fratelui mostenit de la parintii ... (vezi toată discuția)
Evacuare - ordonanÞà preªedinÞialà dinamovid dinamovid speta: soţia şi soţul locuiesc în locuinţa proprietate a părinţilor soţiei. Pe rolul instanţei este dosar de divorţ, promovat la cererea ... (vezi toată discuția)
Evacuare sot neproprietar Trifan Bogdan Trifan Bogdan Cum trebuie procedat pentru evacuarea sotului nepropriate in caz de divort? O doamna a introdus cerere de divort si pe langa desfacerea casatoriei doreste ca ... (vezi toată discuția)