avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contracte de furnizare utilitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contracte de furnizare utilitati

As dori sa adresez celor ce sunt in tema o intrebare referitoare la asociatiile de Proprietari legal constituite, as formula-o asa:
O asociatie de Proprietari, are in desfasurare un contrct de prestari servicii pentru serviciile comunale (apa rece, canal, canal pluvial (meteoric) si salubritate, firma in cauza accepta prin decizia directorului, sa incheie contracte separate cu cativa membri din acea asociatie care considera ei, ca ar reduce factura proprie prin neplata partilor comune si indemnizatia administratorului, intrebarea: Este corecta decizia directorului respectivei societati prestatoare de servici?; Care este modalitatea legala de a iesi dintr-o forma de asociere precum o asociatie de Proprietari?; Cum va proceda asociatia privind repartizarea cheltuielilor?
Cu stima pentru intelegerea d-vs, Constantin.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:57, 4 Mai 2011
Daca exista posibilitati tehnice pentru furnizarea separata a utilitatilor se poate face contract direct cu furnizorul. Se intimpla mai ales la spatiile de folosinta cu alte destinatii decit cea de locuit (societati comerciale). Insa chiar daca exista contracte directe cu furnizorii, proprietarii sunt obligati sa participe la cheltuielile comune condominiului care se repartizeaza in functie de cota indiviza de proprietate. Nu se pot retrage din asociatie.
Atentie insa daca nu isi construiesc sisteme proprii de alimentare cu apa si canalizare, separate de ale asociatiei si dotate cu aparate de masura proprii independente de conductele blocului (cu camin separat), daca nu detin pubele proprii, nu pot incheia contracte separate. Daca nu efectueaza aceste lucrari de separatie cu respectarea tuturor normelor de constructie si autorizare nu pot incheia aceste contracte si dv. aveti obligatia sa le incasati in continuare ca si pina acum cotele de contributie.
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
br_nicku, utilizator
1-Precizati concret care firma prestari servicii intentioneaza sa incheie contracte individuale cu cativa membri
2-Costuri parti comune trebuiesc suportate de toti proprietarii
3- Daca nu precizati concret motivatia care a condus la decizie este greu de apreciat daca este corecta.Oricum poate fi interpretata drept masura discriminatorie
4-Din asociatia de proprietari se poate "iesi"prin cerere adresata presedintelui de asociatie.Nu inseamna ca daca respectivul proprietar intelege sa renunte la calitatea de membru al asociatiei de proprietari,beneficiaza de ceva facilitati in plus fata de membrii asociatiei de proprietari
Precizari:
1. Firma in cauza furnizeaza apa curenta, preia apa uzata (canal), si colecteaza gunoiul menajer, numele firmei respective nu il pot da pe forum din motive obiective.
2. A incheiat deja contracte individuale cu cativa dintre membrii asociatiei, chiar daca asociatia avea deja un contract valabil deja in derulare si chiar daca membrii respectivi au drepturi depline.
3. Motivele ar fi reducerea facturilor prin eliminarea cheltuielilor comune si placerea de a incurca putin lucrurile din partea domnului director care nu are un jurist bun sa-l sfatuiasca legislativ.
Pentru contracte separate ar trebui sa aiba bransament separat.Sa construiasca
un canal separat de preluare.
Apartamentele preluate sa fie plasate intr-un tronson ca tehnic sa se poata
face instalatia.Investitia,bransament ,canal este foarte mare(pentru un nr.mic
de apartamente).
Practic cei ce vor sa se separe folosesc pe mai departe instalatia comuna.


puneti-i la plata ca si pina acum pe cei cu contracte separate. pina nu fac lucrarile de separatie tehnica nu au cum sa fie facturati separat. nu au decit sa plateasca de 2 ori. ei folosesc vad din ce spuneti aceleasi instalatii ca si pina acum.
repet chiar daca si-ar face separatia cheltuielile repartizate in functie de cota indiviza de proprietate sunt obligati sa le suporte in continuare.

Alte discuții în legătură

Posibilitatea diminuarii platii la intretinere adriannnn adriannnn De curand , impreuna cu alti vecini, am tras o conducta separata de apa potabila, astfel incat apa rece n-o mai platim la asociatie, ci direct la Compania de ... (vezi toată discuția)
Separare individuala de la utilitatile comune ale asociatiei. silvica1940 silvica1940 Sunt mambru al unei asociatii de proprietari care nu are datorii la furnizorii de apa si gunoi. Vreau sa ma separ de aceste 2 si singure utilitati. Trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Repartizare caldura parti comune pickwick pickwick Buna seara, cu toate ca aceasta problema a mai fost discutata, din pacate, nu am gasit o lamurire clara la problema care ma framanta pe mine, - fac ... (vezi toată discuția)