avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contracte de furnizare utilitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contracte de furnizare utilitati

As dori sa adresez celor ce sunt in tema o intrebare referitoare la asociatiile de Proprietari legal constituite, as formula-o asa:
O asociatie de Proprietari, are in desfasurare un contrct de prestari servicii pentru serviciile comunale (apa rece, canal, canal pluvial (meteoric) si salubritate, firma in cauza accepta prin decizia directorului, sa incheie contracte separate cu cativa membri din acea asociatie care considera ei, ca ar reduce factura proprie prin neplata partilor comune si indemnizatia administratorului, intrebarea: Este corecta decizia directorului respectivei societati prestatoare de servici?; Care este modalitatea legala de a iesi dintr-o forma de asociere precum o asociatie de Proprietari?; Cum va proceda asociatia privind repartizarea cheltuielilor?
Cu stima pentru intelegerea d-vs, Constantin.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:57, 4 Mai 2011
@niotin:
raspuns la 6.Intrebare: La incheierea contractelor individuale cu realizarea de bransament separat adeverinta de la asociatie o solicita proprietarul si se incheie acel contract individual numai daca asociatia scrie in acea adeverinta ca au fost achitate datoriile la zi pentru acea regie pentru ca mai departe se ocupa ei de incasari.Asa ar fi logic iar daca nu se intampla astfel...

La subsolul unui bloc din orasul meu la un moment dat deoarece se gaseau mai multe echipe care lucrau la bransamente individuale erau sa se ia la bataie pentru ca unii injurau iar altii fumau intr-un spatiu stramt pe fondul consumului de alcool.:O
woww s-au incins spiritele :D
@niotin ce nu este clar? Au sau nu au bransamente separate pentru apa? Dar pentru canalizare?
Sunt sigur ca nu au , cel putin canalizare , pentru ca nici nu este posibil , nici un proiectant general al cladirii sanatos la cap nu ar da aviz de spargere a planseelor pentru dublarea retelei de canalizare.
Situatia e simpla : faci listele ca si pina acum, fara sa iei in considerare noile contracte. Asteapta sa te cheme in judecata. Acolo cere sa aduca autorizatia lucrarilor de separatie conform Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii.
Taxeaza-i ca si pina acum.
@br_nicku:
Daca proprietarii achita ce au consumat la casieria regiei cu chitanta in baza unui contract nu mai are importanta daca au sau nu au bransament separat.:coffee:
Nu mai indemna userul sa forteze o situatie si sa astepte sa fie chemat in judecata caci s-ar putea ca proprietarii sa fie aparati de legea care obliga regiile sa incheie contracte individuale si care nu s-a aplicat pana acum tot din cauza asociatiilor pentru ca au refuzat sa predea indecsii apometrelor lunar regiilor pe motiv ca nu sunt platiti pentru aceasta activitate si ca actele de sclavagism au fost abolite.Daca regia a gasit o modalitate de raportare a consumurilor a trecut la incasare la caseria proprie iar daca se respecta principiul ca se plateste ce se consuma ce treaba mai au asociatiile?.Poate doar sa incurce lucrurile ca pana acum.
Si diferentele intre contorul de bransament si consumurile declarate de proprietari cine le plateste? Presedintele asociatiei, administratorul? Sau cine?
Haideti sa va spun parerea mea:
- noi la Iasi incercam de ceva vreme sa facem ce in alte parti se pare ca se face cu forta, sau ma rog, fara a respecta niste clauze minimale (adev. as. prop. ca prop. nu are debite - la apa, etc)ș
- inteleg ca daca proprietarii carora li se vor intocmi contracte separate de furnizare, legaturile de alimentare vor fi facute inaintea contorului de bransament, deci nu va afecta acele diferente despre care se vorbesteș
- dar ramane partea de canalizare, care asa cum spunea cineva pe-aici ramane asa cum a fost ea facuta de constructor si chiar daca s-ar face altele, tot pe suprafete comune ar trece si vor fi discutii ca uite s-a spart teava ”voastra”, a ”noastra” este bunaș la fel, conductele cu apa vor trece tot prin acele ghe-uri, deci tot prin parti comune...
- eu zic ca la fel ca la incalzire: un singur sistem poate rezolva problema, respectiv toata lume cu contorizare individuala din subsol, fara contor general - printr-un distribuitor si atunci chiar ca nu mai are importanta faza cu canalizarea care este comuna si cu asta basta;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitatea diminuarii platii la intretinere adriannnn adriannnn De curand , impreuna cu alti vecini, am tras o conducta separata de apa potabila, astfel incat apa rece n-o mai platim la asociatie, ci direct la Compania de ... (vezi toată discuția)
Separare individuala de la utilitatile comune ale asociatiei. silvica1940 silvica1940 Sunt mambru al unei asociatii de proprietari care nu are datorii la furnizorii de apa si gunoi. Vreau sa ma separ de aceste 2 si singure utilitati. Trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Repartizare caldura parti comune pickwick pickwick Buna seara, cu toate ca aceasta problema a mai fost discutata, din pacate, nu am gasit o lamurire clara la problema care ma framanta pe mine, - fac ... (vezi toată discuția)