avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Stabilirea numarului de persoane la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Stabilirea numarului de persoane la intretinere

Sunt un proaspat administrator la un imobil de 44 apartamente.
La fel ca in aproape toate blocurile, exista proprietari care comunica "eronat" numarul de persoane care locuiesc intr-un apartament.
Cunosc foarte bine prevederile HG 1588 cu minim 15 zile locuite pentru a putea fi trecut la intretinere si minim 15 zile plecat pentru a putea fi scos de la intretinere.
Ma intereseaza niste solutii probate pentru determinarea numarului real de persoane in apartamente pentru ca eu si comitetul avem doar banuieli bazate pe observarea zilnica al persoanelor. Acestea ar trebui totusi probate prin niste documente.
Cum pot eu sa ii demonstrez vecinei de la etajul 5 ca prietenul ei sta acolo mai mult de 15 zile?
Cel mai recent răspuns: ContSters206538 , utilizator 23:00, 9 Mai 2011
@adriantot este din Iasi, deci pe aici se practica aceste preturi... Stiu ca in capitala preturile sunt mai mari deoarece si distantele la care este transportat gunoiul menajer este mai mare si din cate stiu si calitatea serviciilor este mai buna, de sunteti in capitala tarii! Oricum, firmele, chiar daca sunt mai multe si-au facut ele o intelegere pe-acolo nemaivorbind ca au impartite zonele de activitate - poate chiar prin intermediul primariilor de sector si nu-si interfereaza influenta, fiti sigur.
adriantot a scris:

La o asemenea sesizare eu am sunat la usa si chiriasul a deschis somnoros (pe la 9 dimineata) si-n pat inca mai dormea prietena care nu era trecuta la intretinere,. dar era trecuta in sesizare. Sesizarea s-a confirmat si am trecut cu 2 persoane la intretinere.
Altfel, mai intrebam si vecinul de alaturi si cel de jos..., sa ne lamurim.

Sa va lamureasca despre ce anume ? Daca se aud zgomote "suspecte" din apartament ?
Aveti certitudinea ca locuia intradevar acolo ? Sau sunt suficiente declaratiile vecinilor binevoitori ?
Nu vreau sa va acuz de nimic, insa cu ajutorul unor vecini binevoitori si al administratorului m-am trezit trecut la intretinere in loc de o persoana nici mai mult nici mai putin decat 4 persoane. Asta in perioada in care in apartament se zugravea/se punea parchet etc. si seara de seara era mesterul vazut plecand si venind a doua zi.
Situatia s-a remediat cu o simpla vizita la administrator insotita de promisiunea unei vizite la primarie.
Departe de mine gandul de a "instiga" la razmerita insa aceste verificari tovarasesti nu isi au locul si sincer uneori frizeaza penibilul.
Am explicat pe scurt dar vad ca trebuie sa detaliez. Am fost primiti in apartament de catre chirias (eram trei perosane), ne-am prezentat, am discutat iar chiriasul a recunoscut ca locuesc impreuna de aproape 2 luni, dar ca nu a stiut ca ar trebui sa declare la asociatie ca sunt 2 persoane. El a inchiriat un apartament, era din alta tara (asta nu e o scuza) si a motivat foarte simplu ca nu a stiut ca trebuie sa informeze proprietarul sau asociatia ca locuieste impreuna cu prietena lui care era studenta la aceeasi facultate.
Asa cum am spus foarte simplu mai sus, au fost trecuti la intretinere cu 2 persoane si problema s-a rezolvat.
Am incercat prin acest caz concret sa arat ca se poate, se poate daca ne implicam corect, direct, verificand fiecare sesizare in parte.
Asa diminuam din tensiuni, din suspiciuni.
Daca un proprietar face o sesizare, mi se pare logic sa o verificam, indiferent ca sesizare sau verificarea este "tovaraseasca", cum se spune mai sus, prieteneasca, facuta ca intre vecini ..., dar este normala.
Noi nu incurajam delatiunea, barfa si turnatoria, dar trebuie sa analizam si sa verificam atunci cand un proprietar face sesizare ca nu are lumina pe plaierul sau, ca usa liftului se blocheaza la etajul lui, ca i se infiltreaza apa in tavan sau ca vede pe lista un numar o persoana la apartamentul de alaturi cand in realitate sunt permanent doua.
Unde este penibilul din moment ce sesizare s-a confirmat!?
Poate era penibil daca treceam mai multe persoane, in urma sesizarii, fara a verifica situatia de fapt. Daca nu m-am facut inteles, poate este vina mea.
Nu scade valoarea intretinerii daca treci o persoana,doua,in plus,decat satisfactia unor locatari,ca respectivul va platii mai mult .
Sunt persoane care nu au ce face decat sa urmareasca vecinii.
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
scrichy, utilizator
Scade, dar foarte putin, aproape fara importanta.
Totusi, nu e vorba neaparat ca unii dintre locatari stau cu ochii pe usa vecinilor, desi se poate spune si asta, e vorba ca a declara atatea persoane cate locuiesc intr-un apartament, nu mai putine sau sa te faci ca uiti ca ti s-a marit numarul membrilr familiei, este o dovada de respect fata de vecini....de la care ai pretentia sa nu se uite la usa ta si sa-ti numere persoanele din casa.... :)

Alte discuții în legătură

Probleme in asociatie tot_noi tot_noi Buna ziua, am o problema cu care cred ca se confrunta mai multi locatari care nu au prieteni printre administratori de bloc, presedinti si mecanici...Tot felul ... (vezi toată discuția)
Ce drept are administratorul de bloc sa treaca la intretinere mai multe persoane dacat trebuie? mihaela12345 mihaela12345 Administratora parintilor mei au trecut la intretinere 4 persoane, desi stateau doar 2. Cand au intrebat parintii mei de unde au scos asa ceva au zis ca m-a ... (vezi toată discuția)
Contract prestarii servicii ANGHELTUDORITA ANGHELTUDORITA ASOCIATIA DE PROPIETARII ESTE OBLIGATA SA INCHEIE CONTRACT CU FIRMA DE SALUBRITATE,SAU SE INCHEIE CONTRACT INDIVIDUAL CU FIECARE PROPIETAR ? (vezi toată discuția)