avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de secondment
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de secondment

Buna seara.

As avea si eu o nelamurire.
Am fost trimis pe o perioada de un an la firma partenera din Franta, pentru un curs de formare profesionala. In urma finalizarii acestui an, mi s-a precizat ca in curand voi semna un act de prelungire a sederii in Franta, care poarta denumirea de secondment contract, si care nu stiu inca ce contine, dar, din cate inteleg, studiind pe internet, este vorba de un act de detasare propriu zis, in care firma din Franta va asigura toate cheltuielile mele, plus o indemnizatie de detasare. Intrebarea mea este, daca sunteti in cunostinta de cauza: pe baza acestui contract de secondment, eu voi avea continuitate in cartea de munca din Romania, si, implicit, se vor plati taxe catre statul roman, sau numai catre statul francez? In aceasta situatie, dupa expirarea detasarii, este posibila trecerea vechimii in cartea de munca, pentru perioada petrecuta in Franta, sau voi ramane descoperit?
Problema stringenta este data de faptul ca nu am informatii daca, avand un contract de detasare Romania-Franta, intre firme care apartin de acelasi consortiu, eu mai pot face un credit ipotecar la o banca din Romania.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: vladutvladut , utilizator 09:36, 29 Iunie 2008
Este vorba de un act aditional de detasare care presupune ca detaşarea rămâne temporară şi limitată duratei prestaţiilor;
iar salariaţii societăţii din România păstrează pe durata detaşării o legătură de subordonare juridică
cu firma românească.
Ca atare perioada lucrata de dv. in aceasta situatie va fi mentionata in cartea de munca si cum aveti toate drepturile unui salariat la firma care dispune detasarea puteti contrcta si credit.
Puteti gasi o banca de acolo care sa va ofere un imprumut mai avantajos: asa dupa cum stiti, bancile noastre, inclusiv sucusalele bancilor straine practica cele mai mari dobanzi, comisioane vizibile si mai putin vizibile, etc.De ce sa platiti un imprumut mai scump??
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Am postat aceasta problema, intrucat intelesesem din diverse surse neoficiale ca firma vrea sa dea acestui contract de secondment o forma ''speciala'' in asa fel incat sa nu mai trebuiasca platite taxe catre ambele state (in speta francez si roman). Ceea ce ma intereseaza pe mine este sa mi se garanteze plata taxelor catre statul roman, pentru a avea continuitate in cartea de munca, intrucat in Franta sunt necesari 5 ani de munca pentru a mi se lua acest lucru in consideratie pentru pensie. In cazul in care voi observa lucruri suspecte in aditionalul pe care il voi semna, voi face apel la articolul 47 litera 2 din codul muncii.
Din exeperienta unor cazuri anterioare, credeti ca exista posibilitatea ca, pe baza unui contract de secondment, firma din Romania sa ocoleasca plata taxelor catre statul roman, ramanand ca aceste taxe sa fie platite doar catre statul francez? Ce forma legala poate ''imbraca" acest act?
Poate fi intocmit acest act fara a se respecta vreunul din punctele precizate in articolele 45-47 din codul muncii?

Multumesc mult
Intr-adevar, ar fi avantajos contractarea unui credit la o banca din Franta, dar, intrucat durata contractului de secondment este de aproximativ un an, rezulta ca pe termen lung, pentru a plati ratele bancii franceze din Romania, trebuie sa urmez un proces lunar de tranzactii bancare internationale, ale caror comisioane nu stiu la ce suma se ridica. Va multumesc pentru raspuns, ramanand sa studiez in amanunt care este rata dobanzii la una din bancile din Paris, si care sunt conditiile acordarii creditului.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere verbala de catre angajatorul din strainatate Sku Sku Sunt angajat la o firma din strainatate prin intermediul unei firme de interimat din Romania si am fost concediat verbal din alte cauze decat cele imputabile ... (vezi toată discuția)
Legislatia cu privire la detasarea unui angajat intr-un stat membru al ue hanaichi hanaichi Buna ziua - Sunt angajat in Romania cu contract de munca pe perioada nedeterminata. Scopul angajarii a fost detasarea la sediul din Franta al firmei pentru ... (vezi toată discuția)
Salariat pontat si platit fara sa fi efectuat o munca valsash80 valsash80 In urma unei inspectii la o firma inspectorul a precizat si insista ca nu se poate ponta si plati o persoana daca aceasta nu a efectuat o munca. Pare ... (vezi toată discuția)