Buna seara.
As avea si eu o nelamurire.
Am fost trimis pe o perioada de un an la firma partenera din Franta, pentru un curs de formare profesionala. In urma finalizarii acestui an, mi s-a precizat ca in curand voi semna un act de prelungire a sederii in Franta, care poarta denumirea de secondment contract, si care nu stiu inca ce contine, dar, din cate inteleg, studiind pe internet, este vorba de un act de detasare propriu zis, in care firma din Franta va asigura toate cheltuielile mele, plus o indemnizatie de detasare. Intrebarea mea este, daca sunteti in cunostinta de cauza: pe baza acestui contract de secondment, eu voi avea continuitate in cartea de munca din Romania, si, implicit, se vor plati taxe catre statul roman, sau numai catre statul francez? In aceasta situatie, dupa expirarea detasarii, este posibila trecerea vechimii in cartea de munca, pentru perioada petrecuta in Franta, sau voi ramane descoperit?
Problema stringenta este data de faptul ca nu am informatii daca, avand un contract de detasare Romania-Franta, intre firme care apartin de acelasi consortiu, eu mai pot face un credit ipotecar la o banca din Romania.
Multumesc
Cel mai recent răspuns:
vladutvladut , utilizator
09:36, 29 Iunie 2008