avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

va rog sa-mi spuneti in urmatoarea speta care este rezolutia:tatal meu a achizitionat o casa in anul 2004 cu bani proveniti din vanzarea altui imobil. La data achizitionarii imobilului era ne casatorit , dar avand patru copii din prima casatorie. La data achizitionari casei traia in concubinaj. Ulterior in anul 2008 s-a casatorit legitim , dupa care in anul 2009 a decedat .Mentionez caci contractul de vanzare cumparare al casei este pe numele tatalui in care se face mentiunea ca la data cumpararii casei este necasatorit si bani provin din vanzarea altui imobil . Va rog sa-mi spuneti conform succesiunii ce procent al casei i se cuvine fostei sotii? Va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 11:44, 30 Aprilie 2011
IULIA47 a scris:

1/4? chiar daca au fost casatoriti legitim doar 12 luni?

Sotul defunctului poate sa mosteneasca numai in anumite conditii. O prima astfel de conditie este aceea sa aiba calitatea de sot in momentul decesului sotului.
Se considera a avea aceasta calitate si cei care sunt despartiti in fapt, dar si persoana care a deschis proces de divort, insa hotararea de divort nu a ramas irevocabila inaintea decesului unuia dintre soti. Calitatea de sot se pierde si ca urmare a constatarii nulitatii sau prin anularea casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia are dreptul la mostenire? bettyna bettyna Buna ziua, Am si eu o nelamurire: in cazul in care mostenitorii sunt sotia( d-na A) si copiii decedatului( B si C) pentru toate bunurile realizate si obtinute ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu apartamentul parintilor cand unul din ei decedeaza si au 3 copii?cum se imparte? georgiana_toderascu georgiana_toderascu Mesaj:As dori sa aflu ce pasi trebuie sa urmez pentru ca mama viitorului meu sot sa ii treaca partea sa de la apartamentul ei si al sotului decedat in numele ... (vezi toată discuția)
Succesiune - drepturi ale sotiei supravietuitoare si ale copiilor IULIA47 IULIA47 va rog sa-mi spuneti in urmatoarea speta care este rezolutia:tatal meu a achizitionat o casa in anul 2004 cu bani proveniti din vanzarea altui imobil. La data ... (vezi toată discuția)