In urma OUG 63/2010 serviciul de evidenta a fost reorganizat iar functia de sef serviciu a fost redusa.In schimb fisa postului meu a ramas aceeasi,adica cuprinde toate atributiile de sef,mai mult mi-a fost inaintata o dispozitie de primar conform careia raspund de organizarea si functionarea serviciului.
Intrebarea mea este:daca tot trebuie sa raspund in continuare de activitatea serviciului, care ar fii calea legala *daca exista vreuna*de a putea beneficia si de sporul de conducere ?
Multumesc anticipat!:)
De cand onor dl. Boc a scris negru pe alb in celebra lege 284/2010 ca toate drepturile de natura salariala sunt cuprinse doar de dansa, fiind interzis prevederi suplimentare prin ccm/acord... ne-a cam pus la zid. Plus ca nu se poate acorda spor de conducere decat unui sef birou/sef serviciu, nu si unui (hai sa zicem) coordonator de compartiment... Sincer, nu vad nici o solutie.
#-oCel care a conceput OUG 63 nu s-a gandit nici o clipa ca un lucrator nu poate deservi o populatie de 6500 si pe evidenta si pe stare civila:sorry:,sunt convins de asta.Stiti ce este nostim si anume ca in urma reorganizarii colegii care au lucrat la evidenta au fost in statul de functii trecuti scriptic la alte compartimente,dar practic muncesc tot in biroul nostru fiind delegati cu atributii de catre primar.Deci noi suntem fizic 6 persoane,practic un birou,adica 5+1,dar pe statul de functii suntem trecuti doar 4 la evidenta restul colegilor fiind trecuti la alte compartimente,delegati cu 50%la serviciul de evidenta.In acest caz au facut economie doar cu sporul de conducere pentru ca pe primarie nu depasim nr.total de lucratori.In aceste conditii nu mi se pare firesc sa muncesc fara a fii platit pentru ca raspunderea este extrem de mare .Va multumesc pentru raspuns.:)
OUG 63/2010 a fost modificata in 2011 astfel incat sa fie luata in considerare si populatia din comunele arondate. In plus la sectorul 1 s-a suplimentat numarul de posturi. La celelalte sectoare a ramas tot 1 lucrator la 5000 persoane deservite. Desi, ca nivel de organizare, au tot acelasi rang ca si serviciile locale. Dar asta e, probabil ca 6500 de provinciali fac exact cat 5000 de bucuresteni. Eu cred ca astfel recunosc cei de la Bucuresti ca un lucrator din provincie e mai capabil decat unul din Bucuresti din moment ce are mai multi oameni pe care-i deserveste. Parerea mea! Acum intrebarea e cum se va pune in practica aceasta modificare a legii ca de desfiintat s-au grabit cu mare viteza... Pacat de munca noastra ca e frumoasa dar nu ne lasa in pace chiar cei care ar trebui sa ne sprijine...
Culmea e ca in celelalte birouri se calca pe picioare de cati sunt, iar la evidenta unde sunt spete complicate si scriptologie multa,in special la starea civila, ne lasa 1/6500 dar cu doua atributii si de evidenta si de stare civila, daca ar fii sa o iei logic dupa cum au scris in OG 63/2010,1/6500 per serviciu, nimeni nu s-a gandit ca serviciul are doua atributii distincte, iar volumul de munca este foarte larg. S-au razbunat tocmai pe cei care le dau identitatea.Nu mai ai nici o tragere de a te duce la serviciu.Munca multa,renumeratie putina.Si au inventat o serie de sporuri legale la impozite si taxe,la urbanism,la investitii si achizitii,la...dar noua la serviciile de evidenta nimic.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Sef birou
filozoful
In biroul nostru isi desfasoara activitatea 6 persoane.Stiu ca la 5 persoane se poate desemna 1 sef de birou.Avand in vedere coordonarea si asumarea ... (vezi toată discuția)