avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

tatal sotiei mele a murit acum o luna si se tot spune ca trebuie deschisa succesiunea vreau sa stiu daca trebuie neaaparat pt ca nici sotia si nici cumnatul meu nu vrea numai daca este strict necesar ce se intimpla daca nu o deschizi? multumesc mult
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
marin raduti, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters196414 , utilizator 21:57, 30 Aprilie 2011
Nu se intampla nimic daca nu deschideti succesiunea, doar ca situatia juridica a bunurilor imobile care au apartinut defunctului ramane incerta. Este bine sa va prezentati in termen de 6 luni de la decesul persoanei la un notar public pentru a da o declaratie privind optiunea succesorala (acceptare sau renuntare la succesiune). Retineti ca atat acceptarea cat si renuntarea nu pot fi partiale, ci vizeaza intreaga masa succesorala. De asemenea, daca vati dezbate succesiunea in termen de 2 ani de la deces veti fi scutiti de la plata impozitului pe venitul din transferul proprietatii imobiliare, in cuantum de 1% din valoarea masei succesorale (evaluata conform expertizelor notariale).
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
narcisa_salbatica, utilizator
Este de actualitate si
Acceptare sub beneficiu de inventar a mostenirii :
Manifestarea de vointa de a accepta mostenirea, sub rezerva efectuarii unui inventar al bunurilor succesorale, prin care sa se evite contopirea patrimoniului succesoral cu cel al mostenitorului.
Altfel spus ai putea ,,mosteni'' o datorie care sa te ruineze ! Si cum o gramada si-au prins urechile cu tot felul de credite bancare cu dobanzi camataresti, ai toate sansele sa patesti o ,,bucurie'' !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sau mostenire? lucica maria lucica maria Tatal meu a decedat din 2007 si nu s-a facut succesiune din lipsa banilor. Cei 2 copii nu sunt trecuti in actele de proprietate a casei ( apartament ).Daca nu ... (vezi toată discuția)
Declaratia de acceptare a succesiunii Va rog ajutati-ma cu raspunsul la urmatoarea problema. 1. Am facut o declaratie de acceptare a succesiunii sub beneficiul de inventar (succesiunea nu a fost ... (vezi toată discuția)
Preluare credit serbanitza serbanitza buna ziua, am o mare problema, sper ca cineva de pe aici sa ma ajute. Socrii mei au facut amandoi 2 credite acum nu stiu cati ani, nu stim pentru ce.. , ... (vezi toată discuția)