Am castigat o casa in procesul de succesiune cu mama(casa a fost a tatalui meu),eu trebuie sa o despagubesc cu o suma de bani.Procesul s-a terminat,,Raspunsul il stiu din minuta,dar raspunsul de la tribunal nu a sosit inca.vreau sa stiu,in cazul in care eu trebuie sa o despagubesc in 30 de zile si nu am banii,pot cere o amanare?cand trebuie sa cer aceasta amanare,inainte de cele 30 de zile sau in momentul cand vine cu executorul judecatoresc?
amanarea este posibila daca mama dvs. este de acord. altfel, daca cere executarea silita, executorul va someaza iar daca nu aveti bani sa achitati sulta executorul poate scoate casa la vanzare prin licitatie
Dvs. trebuie sa platiti mamei dvs. sulta in momentul in care veti primi hotararea definitiva si irevocabila. Daca asteptati sa fie pusa in executare prin intermediul unui executor judecatoresc atunci veti plati si cheltuielile de executare.
Termenul de prescriptie este in acest caz de 3 ani de zile. Daca nu duceti la indeplinire dispozitivul hotararii si nici mama dvs nu apeleaza la executor, dupa trecerea a 3 ani de zile hotararea nu mai poate fi executata silit si practic daca nu o executati de bunavoie, mama dvs nu va mai avea nici o parghie sa va oblige sa o executati.
Succesiune
lala21
Am castigat o casa in procesul de succesiune cu mama(casa a fost a tatalui meu),eu trebuie sa o despagubesc cu o suma de bani.Procesul s-a terminat,,Raspunsul ... (vezi toată discuția)
Partaj- sulta
ionut c
Cum se intra in posesia sultei? Trec acum si prin partaj,asa ca s-au facut 5 expertize,cea imobiliara fara lotizare, deci unul va ramane in casa (probabil ... (vezi toată discuția)