Am primit de la un vecin un ordin de chemare la icorporare. Acesta l-a primit de la un politist si probabil a semnat de primire.
Prin aceasta politistul nu a incalcat articolul 28 din Constitutia Romaniei?
"ARTICOLUL 28 - Secretul corespondentei
Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri postale, al convorbirilor telefonice si al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil. "
Tot eu am scris si mesajul de mai sus. Uitasem sa ma inregistrez.
Nu prea inteleg raspunsul. Am gasit articolul din Cod, dar nimic despre derogari. Inteleg din articolul respect ca am dreptate. Dar nu pot sa bag mana in foc ca inteleg bine.
pai bre , check this out : specialia generalibus derogant si vice versa per a contrario . iar codul penal e ashea un fel de lege ordinara da o modifica astia cu ordonante (imi tot aduc aminte de ordonantele alea pt care a facut petrini puscarie cand aud termenu ... oh the guilt ... ). mai sunt si altele ce valoreaza izvor da drept . pune mana pa un repertoriu mof sau pa indaco , io stiu ?
poate asa i-a placut la politist sa se uite pa scrisorica . ce , stii cine i-a dat voie ? daca era da la contrainformatii ? poate ashea trebuia sa citeasca scrisoarea ? ashea i-a placut ? ce , te joci ? cu vecinu se schimba situatiunea ...