avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale modificare asociat unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

modificare asociat unic

Buna ziua,
Sunt asociat unic la un SRL, nu mai am timp sa ma ocup de el.
Pot transfera in totalitate asociatul unic al SRL altei persoane de gradul unu.
Ce trebuie facut
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 20:23, 1 Mai 2011
Trebuie sa face un contract de cesiune parti sociale cu persoana respectiva, iar acest contract sa il inregistrati la ONRC.
Cesionati partile persoanei respective printr-un act la notar si dupa aceia inregistratil la ONRC (Registrul Comertului).
Daca nu il inregistrati degeaba cesionati partile la notar.
Contractul de cesiune este valabil si sub semnatura privata, adica d-voastra si cu cel caruia ii "vindeti" partile sociale, important este intr-adevar sa inregistrati acest contract impreuna cu un Act Constitutiv actualizat si o decizie a asociatului unic(+declaratia+specimen de semnatura al celui care intra in societate)la registrul comertului. Puteti obtine formularele si fluturasul cu informatii de la registrul comertului de la biroul "informare initiala".
cesionati partile sociale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la firma... bogdyban bogdyban Buna ziua, Sunt patronul unei firme, am calitatea de administrator si asociat unic si doresc sa cedez firma unui membru din familie dorind sa nu mai am nici ... (vezi toată discuția)
As vrea sa cedez o firma satului meu. Stroe Gabriela Alina Stroe Gabriela Alina Bună ziua. Sunt unic administrator al unei firme de import piese auto. Aș vrea să cedez această firmă, în totalitatea, soțul meu, fără că eu să mai ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)