avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale As vrea sa cedez o firma satului meu.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

As vrea sa cedez o firma satului meu.

Bună ziua. Sunt unic administrator al unei firme de import piese auto. Aș vrea să cedez această firmă, în totalitatea, soțul meu, fără că eu să mai am vreo legătură cu această firmă. Cum trebuie să procedez?
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2022
george-neagu, moderator
Ii vindeți soțului părțile sociale cu contract încheiat la notar și apoi înregistrat la registrul comerțului.
Prin contract de cesiune de parti sociale, nu este obligatoriu sa fie incheiat la notar daca firma nu detine imobile, ulterior se realizeaza demersurile la ONRC, se depune, actul constitutiv actualizat al societatii, ca urmare a cesiunii, declaratiile noilor asociati, specimen de semnatura a noului asociat etc. gasiti documentatia completa pe site ul onrc anexat:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare asociat unic petrisordumitru@gmail.com petrisordumitru@gmail.com Buna ziua, Sunt asociat unic la un SRL, nu mai am timp sa ma ocup de el. Pot transfera in totalitate asociatul unic al SRL altei persoane de gradul unu. Ce ... (vezi toată discuția)
Renuntare la firma... bogdyban bogdyban Buna ziua, Sunt patronul unei firme, am calitatea de administrator si asociat unic si doresc sa cedez firma unui membru din familie dorind sa nu mai am nici ... (vezi toată discuția)
Cedare parti sociale srl simao simao Buna ziua, Sunt asociat (50%) si adminsitrator al unui SRL. Doresc sa cedez toate partile mele sociale unui tert si de asemenea sa renunt la calitatea de ... (vezi toată discuția)