avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchirieri
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchirieri

Buna ziua

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: ca persoana fizica am dat spre inchiriere un spatiu unui SC. Primaria locala mi-a dat spre complectare un formular de inchiriere, in finalul caruia se fac urmatoarele mentiuni: "Obligatiile si drepturile proprietarului precum si ale chiriasului sunt prevazute de art. 52 din Legea nr.10/1968privind administrarea fondului locativ si reglementarea raporturilor dintre proprietar si chirias".
As dori sa aflu daca legea mai sus mentionata mai este in vigoare si daca nu , contractul este valabil sau trebuie inlocuit cu unul nou?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 16:57, 30 Iunie 2008
LEGEA nr. 5 din 28 martie 1973 privind administrarea fondului locativ si reglementarea raporturilor dintre proprietari si chiriasi

ART. 74
Legea nr. 10/1968 privind administrarea fondului locativ si reglementarea raporturilor dintre proprietari si chiriasi se abroga.

abrogata succesiv
Ultima modificare: Duminică, 29 Iunie 2008
ContSters42967, utilizator
Buna ziua!
Nu, nu mai este de actualitate.
Nu va faceti insa griji, nu trebuie sa schimbati contractul doar pentru acest motiv.
Drepturile si obligatiile atat ale proprietarului, cat si ale chiriasului sunt stabilite clar prin Codul civil , art. 1416-1453, si se aplica indiferent daca le-ati mentionat, ori nu in contractul dvs.
Cu stima,
av. Silviu Serban
Mai bine zis de legea 114/1996...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile chiriasilor teoma teoma Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu legislatia in vigoare privind drepturile chiriasilor din casele retrocedate. Un link catre legi mi-ar fi de ajutor, nu ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere deldel deldel va rog sa ma lamuriti cu un contract de inchiriere intre persoana juridica care inchiriaza un apartament propietate si care nu e sediu sau punct de lucru catre ... (vezi toată discuția)
7 intrebari punctuale in legatura cu atribuirea beneficiului contractului de inchiriere. TeodoraP TeodoraP 1. As dori sa stiu care statutul Legii 5 din 1973. (Art. 12 alin. 1 al acestei legi prevedea ca beneficiul contractului de inchiriere sa fie acordat ... (vezi toată discuția)