avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... 7 intrebari punctuale in legatura cu atribuirea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

7 intrebari punctuale in legatura cu atribuirea beneficiului contractului de inchiriere.

1. As dori sa stiu care statutul Legii 5 din 1973.

(Art. 12 alin. 1 al acestei legi prevedea ca beneficiul contractului de inchiriere sa fie acordat "sotului care a obtinut divortul".)
Am inteles ca Legea 114/1996 a abrogat Legea 5/1973, cu exceptia unor dispozitii.

2. Ar putea cineva sa imi spuna care sunt dispozitiile inca in viguare?

3. As dori deasemenea sa stiu daca Lege 114/1996 a fost la randul ei abrogata
sau modificata.

4. Mai poate fi folosita aceasta lege astazi pentru a intemeia legal o intampinare?

5. Daca Legea 114/1996 a fost abrogata, as dori sa stiu daca exista astazi o lege care stabileste cum se atribuie beneficiul contractului de inchiriere in urma unui divort.

6. Exista in Codul Civil, Cartea ll Familia, Capitolul V - Drepturile si obligatiile patrimoniale ale sotilor, Sectiunea 1 - Dispozitii comune, un articol 252 care stabileste cum se atribuie beneficiul contractului de inchiriere in urma unui divort?

7. Pot gasi online Codul Civil in viguare, unde il pot citi? Daca ta, la ce adresa?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 13:14, 13 Septembrie 2009
Legea nr.5/1973 a fost abrogata, Legea nr.114/1996 este in vigoare! Va recomand sa cititi Tratat de dreptul familiei acolo veti gasi exact ce va intereseaza. Articolele din Codul civil cu privire la familie, recte Cartea II, capito;ul V sunt abrogate.
TeodoraP a scris:

1. As dori sa stiu care statutul Legii 5 din 1973.
2. Ar putea cineva sa imi spuna care sunt dispozitiile inca in viguare?
3. As dori deasemenea sa stiu daca Lege 114/1996 a fost la randul ei abrogata
sau modificata.
4. Mai poate fi folosita aceasta lege astazi pentru a intemeia legal o intampinare?
5. Daca Legea 114/1996 a fost abrogata, as dori sa stiu daca exista astazi o lege care stabileste cum se atribuie beneficiul contractului de inchiriere in urma unui divort.
6. Exista in Codul Civil, Cartea ll Familia, Capitolul V - Drepturile si obligatiile patrimoniale ale sotilor, Sectiunea 1 - Dispozitii comune, un articol 252 care stabileste cum se atribuie beneficiul contractului de inchiriere in urma unui divort?
7. Pot gasi online Codul Civil in viguare, unde il pot citi? Daca ta, la ce adresa?

1. Legea nr. 5/1973 a fost abrogata de Legea nr. 114/1996, cu exc. cap. 4 si a art. 63 cu referire la cap. 4 din aceeasi lege, exclusiv dispozitiile referitoare la suprafetele locative proprietate personala.
2. Vezi raspunsul de la pct. 1.
3. Nu a fost abrogata, dar a fost modificata si completata. Vezi versiunea legii la zi, la adresa
[ link extern ]
4. Legea 5/1973 nu poate fi invocata in sensul solicitat de dv., in actiunea in care aveti calitatea de parat.
5. Nu, nu a fost abrogata si nu exista in prezent vreo prevedere legala care sa stabileasca beneficiul contractului de locatiune in caz de divort.
6. Art. 251-253 Cod civil au fost abrogate prin art. VI al Legii nr. 18 din 12.II.1948 pentru modificarea Codului de procedura civila.
7. Daca-mi dati adresa de mail, vi-l trimit.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiu ctr inchiriere sorana_g sorana_g buna ziua, ma ajutati si pe mine va rog frumos cu un model de cerere in instant de atribuire a beneficiului contractului de inchiriere , in linii mari ? ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere deldel deldel va rog sa ma lamuriti cu un contract de inchiriere intre persoana juridica care inchiriaza un apartament propietate si care nu e sediu sau punct de lucru catre ... (vezi toată discuția)
Inchirieri Florin Z Florin Z Buna ziua Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: ca persoana fizica am dat spre inchiriere un spatiu unui SC. Primaria locala mi-a dat spre ... (vezi toată discuția)