avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... beneficiu ctr inchiriere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

beneficiu ctr inchiriere

buna ziua, ma ajutati si pe mine va rog frumos cu un model de cerere in instant de atribuire a beneficiului contractului de inchiriere , in linii mari ? multumesc frumos !
Buna ziua,

Daca va referiti la beneficiul prevazut de legea locuintei

Legea locuinţei nu prevede dispoziţii referitoare la beneficiul contractului de închiriere în caz de divorţ. OUG nr. 40/1997 pentru modificarea şi completarea Legii locuinţei nr. 114/1996 a introdus după art. 27 un nou articol potrivit căruia în caz de divorţ dacă soţii nu au convenit altfel, beneficiul contractului de închiriere privitor la locuinţă se atribuie soţului căruia i s-au dat în îngrijire copii, iar în cazul când nu sunt copii, soţului care a obţinut divorţul, însă prevederile acestui articol au fost abrogate prin art.1 pct.7 din Legea 196/1997 privind aprobarea OUG 40/1997.
Noua lege conferă drepturi locative proprii numai dacă în absenţa titularului de contract, în condiţiile legii, contractul se ,, transferă” asupra altei persoane colocatar cu fostul titular (art.27) astfel incat daca nu ati fost trecută în contract numai nominal ,ca membru al familiei şi nu ca titular ,derivat din existenţa căsătoriei, nu aveti un drept locativ propriu asupra locuinţei,.

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tot in legatura cu divortul de la pagina mea ContSters159442 ContSters159442 pot sa pierd locuinta eu si fiul , daca sotul aduce in instanta o dovada ca o crescut la orfelinat? (vezi toată discuția)
Art. 384 c. civ. - drepturile soțului divortat Patrick_ Patrick_ [i][b]„Drepturile soțului divortat Art. 384[/b] (2) Sotul impotriva caruia a fost pronuntat divortul [u]pierde drepturile[/u] pe care legea sau ... (vezi toată discuția)
7 intrebari punctuale in legatura cu atribuirea beneficiului contractului de inchiriere. TeodoraP TeodoraP 1. As dori sa stiu care statutul Legii 5 din 1973. (Art. 12 alin. 1 al acestei legi prevedea ca beneficiul contractului de inchiriere sa fie acordat ... (vezi toată discuția)