avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort-partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort-partaj

buna ziua,
as dori sa stiu si el care sunt conditiile unui partaj.
de fapt m-ar interesa mai mult daca in momentul divortului sotul poate lua mai mult daca face dovada ca el a fost singura sursa de venit din casa si daca se iau in considerare copii(trecuti de varsta majoratului,fiecare cu venit propriu)
Cel mai recent răspuns: Soricutza , utilizator 18:33, 1 Mai 2011
La impartirea bunurilor comune se ia in considerare contributia fostilor soti la dobandirea lor - venituri salariale, contributia la cresterea si educarea copiilor, etc Faptul ca fostul sot a avut singura sursa de venit, nu conduce automat la stabilirea pentru el a unei cote de contributii mai mari, intrucat, de exemplu. sotia a fost cea care s-a ocupat de cresterea copiilor, de gospodarie.
In privinta veniturilor copiilor, acesteanu au nici o legatura cu partajul.
multumesc pt raspuns!
sa inteleg ca exista sanse sa nu se imparta totul jumatate-jumatate?
o seara linistita!
Ultima modificare: Duminică, 1 Mai 2011
Soricutza, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj, zero aport al paratului Sineu Sineu Partaj Va rog sa ma care pot fi consecintele unui parta in cazul in care : in timpul casatoriei a fost cumparata o proprietate in regim de comunitate de ... (vezi toată discuția)
Mostenire dinu_dan dinu_dan Buna ziua, am o problema: Parintii mei au divortat recent dupa 17 ani de casnicie, tatal casatorinduse cu alta persoana. Mama mea nu a lucrat deloc si nu are ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru munca in gospodarie spirit spirit Intr-un partaj dupa divort, pot cere despagubiri pentru munca depusa in gospodarie? Daca da, in baza carei legi? :((:blush2: (vezi toată discuția)