avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Recodificare de catre ONRC
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Recodificare de catre ONRC

Buna ziua,

As vrea sa aflu daca si dvs. vi s-a intamplat:
- recodificarea facuta din oficiu de catre cei de la ONRC, include si codurile de activitati interzise
(deci ei iti recodifica ne tinand cont de lista cu codurile interzise sau cele pentru care trebuie sa ai Ob.unic)
Nu este acest lucru o alta gaselnia de a te obliga dupa aceea sa le dai jos, evident pe banii tai?
Ne dam singuri de lucru.
Cel mai recent răspuns: eudoxiu , utilizator 00:17, 12 August 2008
Daca aveti o astfel de problema, eu cred ca puteti sa reveniti la registru, sa formulati o cerere in rectificare in care sa aratati erorile si, fara a plati suplimentar alte taxe, ei sa refaca actele. Incercati si varianta aceasta.
Va dati seama ca este absurd. Nu face ONRC -ul asa ceva.
Eu am un client la care ONRC-ul i-a trecut la coduri caen, coduri interzise (producerea de explozivi).
Si a trecut de judecator.
Intrebara mea era daca li s-a intamplat si altora asa ceva.
Oricum ei fac o recodificare aiurea. La alta afirma a trecut "inchirieri de avioane", i-ar place ei fimei sa poata face asa ceva.....

Buna ziua!
Ni s-a intamplat si noua in cateva dosare sa intalnim situatia descrisa de dvs.
Si solutia a fost tot cea pe care ati sugerat-o: mentiune privind schimbarea obiectului de activitate in sensul excluderii celor interzise, ori acceptate sub conditie.
Evident, pe cheltuiala clientilor nostri.
Motivatia a fost ca ei fac recodificare, nu modificarea si ajustarea obiectului de activitate in concordanta cu noua forma a codului CAEN.
Mai mult, nici nu cred ca verifica cineva codurile rezultate in urma recodificarii intrucat de asta se ocupa un program de calculator care le face in mod automat.
Cu stima,
av. Silviu Serban
am patit o asa chestie la orc,
o cerere noua de rectificare care se plateste de deponent.
asa e la noi#-o
Mai mult, nici nu cred ca verifica cineva codurile rezultate in urma recodificarii intrucat de asta se ocupa un program de calculator care le face in mod automat.

1. Nu verifica cineva codurile rezultate - pana acum. Dar, cand se va termina perioada, o sa le treaca prin cap sa vada cine are coduri interzise. O interogare pe baza de date si in 0,2 secunde ai lista toata .
Si uite sursa de venit. E ca un cal troian.

2. Se ocupa un program de calculator - ei bine, calculatorul, face ce ii spui sa faca, si nu ce ai vrea sa faca.
Deci, o conditie, un filtru de verificare - comparare cu lista 'neagra', parerea mea este ca un calculator o face practic instantaneu. Numai daca i se spune sa faca asa ceva. Credeti ca, un program de calculator e asa, ceva infailibil, care e de undeva de sus? Nu. E tot facut de oameni, si ar trebui pentru oameni. Asa cum este acum facut e facut special sa nu verifice. "Prietenii stiu de ce"

Eu va doresc succes, si va intreb:
lista de coduri de la onrc, cum ati introdus-o in noul A.C.? Ati tastat 3-4 pagini de coduri, ati scanat, sau cum ati facut? Ca e munca nu gluma.

Alte discuții în legătură

Preschimbare certificat de inregistrare scorus69 scorus69 Buna ziua va rog mult de tot sami spune ti cat ma costa taxele la ONRC pentru preschimbare certificat de inregistrare cu noul cod CAEN si inchidere punct de ... (vezi toată discuția)
Recodificare+preelungire mandat Monicul Monicul Va rog sa-mi dati un sfat pentru urmatoarea situatie. Recodificare caen si prelungirea mandatului administratorului. Ce documente trebuie? Aga cu ... (vezi toată discuția)
Fostul cod caen 6910 ContSters40598 ContSters40598 Imi poate spune cineva ce se intampla cu sc care ofereau consultanta juridica conform cod CAEN 6910? Am inteles ca aceste sc se dizolva dar, am auzit ca unele ... (vezi toată discuția)