Buna. Sper ca am postat la sectiunea care trebuie.
Nu de mult am fost consultant la o firma de asigurari din Romania, dar am incetat activitatea. In acest timp am incheiat contracte P3. Dar la unul din contracte intampin ceva probleme, adica: una din persoanele la care am facut contract P3, nu mai recunoaste ca a semnat contractul si a facut reclamatie la firma de asigurari, ca el nu-si aminteste sa fi semnat asa ceva. Repet, am incheiat scolotelile cu firma de asigurari, nu mai colaborez cu ei, dar problema a aparut acuma. Cei de la firma m-au sunat ca sa imi rezolv problema, sa vb cu persoana respectiva si sa imi dea o declaratie in care sa apara ca el a semnat contractul, ca daca nu o sa fiu acuzat de frauda, ca e caz penal ca pot fi amendat si ca se ajunge si la inchisoare. Va rog tare mult sa ma lamuriti ce pot pati eu in cazul asta? ca practic vorbind eu nu simt ca am fraudat pe nimeni: nici pe beneficiarul contractului, avand in vedere ca el sa ales cu un fond de pensie si in lunile astea i s-au adunat ceva bani, apoi firma de asigurari a primit ratele lunare de pe contract(bani pe care ei i-au investit si folosit fara nici o problema). Va rog sa imi spuneti ce se poate intampla, pot avea problemele cu care ma ameninta cei de la firma de asigurari? din moment ce nu exista pagubiti. Ce vina am eu ca respectivul nu-si aminteste ca a semnat?
Multumesc frumos.
Nu vreau sa numesc firma. Eu am fost 6 luni de zile consultant, deci experienta 0. Si m-or stresat chestiile ce mi le-au zis si vroiam sa stiu daca nu se ajunge la nici o intelegere unde se poate ajunge si ce pot pati eu.
Si daca e atat de grava situatia la cum mi-o prezinta ei.
Pe actul respectiv exista semnatura participantului si semnatura reprezentantului legal al angajatorului.Daca angajatorul s-a obligat la plata apare valoarea contributiei acestuia.Nu mai plateste,asta este.Banii raman in contul participantului(angajatul).
Nu inteleg de ce va faceti probleme.Ce sa patiti daca semnaturile sunt in regula?
Sincer,dupa modul in care expuneti situatia parca nu spuneti tot.Este alegerea dv. dar mi-e greu sa inteleg care este problema,pana la urma.
Buna seara.
Eu din cate am inteles problema sta cam asa. Dvs. ati incheiat pilonul 3 la o firma , care platea pentru angajatii sai. In continuare denumim firma Contractant. Ca si Contractant al politelor pilonul 3 angajatii sunt doar beneficiari si nu este nevoie de semnatura lor. Acea persoana a primit scrisoare cum ca Contractantul nu mai plateste. Si atat. Referitor la ""o sa fiu acuzat de frauda si inselaciune si ca intru la inchisoare" cum mi-au zis Unit Managerii," mi se pare ca acei UM nu prea stiu cam cum sta treaba cu Contractantul unei polite.
Eu nu am inteles nici pana acum cum sta problema:)
Cand discutam despre pensii termenul este participant la fond.Semnatura participantului este obligatorie.Este un act individual de aderare si angajatorul nu este contractant.Este posibil sa contribuie doar angajatorul dar asta nu inseamna ca acesta decide in numele angajatului(participantul).Ambii semneaza.
O sa ma uit maine dimineata la actul meu de aderare la Pilonul 3 si o sa va spun daca trebuie sa semneze si participantul sau nu. Eu stiu ca nu trebuie. La Pilonul 2 trebuie sa semneze participantul la fondul de pensie. La 3 exista contractant din cate stiu. O sa revin maine seara cu detalii.
Pensii facultative
ENGFULL
cei ce se ocupa de incheierea unor astfel de pensii , vin la angajatori cu un "formular de instiintare a angajatorului " ..........insa legea pensiilor ... (vezi toată discuția)