avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care e solutia?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care e solutia?

Buna ziua!
Doresc lamuriri intr-o problema cu care ma confrunt
Va prezint pe scurt situatia! In anul 2005 in urma unei conjuncturi, am descoperit ca avem un teren intravilan. Acesta a apartinut familiei noastre de mult timp conform extrasului CF. In anul 1978, primaria a luat acel teren sub forma de folosinta iar noi am primit un teren tot pentru folosinta in alta parte. Aces lucru e consemnat doar de o adeverinta. In anul 1992 primaria a concesionat pe baza unui plan de situatie acel teren. Cei ce au concesionat terenul , in timp au dorit sa-l cumpere. Asa am descoperit acel teren.
Terenul primit in folosinta de la primarie este la randul sau revendicat nefiind niciodata al primariei.
Noi dorim sa putem folosi terenul ce a apartinut , conform actelor, intotdeauna familiei. Extrasul CF confirma acest lucru, acea schimbare de teren fiind doar formala, fara a implica cu nici un act juridic schimbarea. Pur si simplu noi am folosit un teren ce nu ne apartine, la fel primaria.
Doresc sa stiu daca este necesar a se depune (si daca da unde) cerere de punere in posesie.....desi repet, in acte intotdeauna noi am fost proprietari. Sau ce trebuie sa fac pentru a rezolva aceasta problema!
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 23:07, 30 Iunie 2008
ceri de la primarie punerea in posesie.
daca nu ... faci actiune impotriva primariei si concesionarului.
totusi, mai greu sa mai scoti concesionarul de acolo .. dar cel putin iei tu banii ... de la el.
Introduceţi o acţiune în revendicare împotriva posesorului neproprietar al terenului, acţiune ce este imprescriptibilă.;)
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2008
Corina Capotã, Avocat
Buna ziua!
Puteti actiona in judecata pe cel care stapaneste in fapt terenul.
Veti cere obligarea lui sa va lase terenul in posesie.
Atentie! Daca prezinta un contract de concesiune, extindeti actiunea atat in ce priveste petitul actiunii, respectiv la anularea contractului ca fiind incheiat cu un neproprietar (respectiv primaria), cat si fata de primaria respectiva.
Cand obtineti sentinta, o legalizati, o investiti cu formula executorie si ii executati silit.
Cu stima,
av. Silviu Serban
Eu as zice sa luati un avocat si sa cititi indelung legile 18/1991 si 247/2005.
Depinde, de asemenea cand si cum s-a facut schimbul.
Daca s-a efecuat in '50, '60, regulile de atunci erau altfel; si primariile puteau incheia anumite acte in locul notariatelor de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate constructie - drept de proprietate teren AtanasiaD AtanasiaD S-a dobandit dreptul de proprietate asupra unei constructii in iunie 2003, prin contract de vanzare cumparare autentificat. La data vanzarii dreptul de ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 30 de ani, daca nu am depus cerere la lg. 18/1991 ºi la lg.247/2005 mihaela_982 mihaela_982 Nu am depus cerere pentru revendicarea unui teren, nici la Legea nr.18/1991 şi nici la Legea 247/2005, credeţi ca aşi putea merge în instanţă cu o ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare? radujit radujit Buna ziua! Problema pe care doresc sa v-o supun discutiei este urmatoarea: in urma cu cativa ani in urma am achizitionat un teren intr-un mic sat. Cum la ... (vezi toată discuția)