avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sunt in concediu de maternitate si am aflat ca postul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sunt in concediu de maternitate si am aflat ca postul meu sa va restructura

Sunt in concediu de crestere copil pana la 2 ani. Bebe are varsta de 8 luni asadar mai pot sta in concediu mult si bine pana implineste copilul varsta de 2 ani. Din dorinta de dezvoltare profesionala, sa nu pierd contactul cu lumea profesionala, pentru bani, etc. mi-am propus si am stabilit la serviciu sa ma intorc dupa ce copilul va implini varsta de 1 an. Aceasta data ar fi fost septembrie 2011....Tocmai am aflat ca la locul de munca - unde lucrez cu ctr. de munca pe perioada nedeterminata - se vor face restructurari (neoficial - in sensul ca eu nu am primit nicio hartie prin care sa fiu anuntata de vreo restructurare intrucat nu s-a recurs inca la disponibilizari dar vor urma in mod cert). In mod sigur postul pe care lucram eu se va desfiinta/restructura odata cu un intreg colectiv pentru care acordam suport. Daca ma intoc la munca pentru a-mi relua CIM pe perioada nedeterminata pe care il am, in scurt timp voi primi informare de restructurare a postului si probabil voi fi disponibilizata intrucat nu exista alte posturi in firma pentru pregatirea mea profesionala si oricum se vor face restructurari la mai multe niveluri - poate chiar la toate nivelurile. Problema mea: Mi s-a propus sa trec pe un post mai bun decat cel pe care eram si cu un salariu putin mai mare insa cu un contract pe perioada determinata, tinand locul unei colege care pleaca in concediu de maternitate. Aceasta situatie mi-a fost prezentata ca o oportunitate si va trebui sa ma intorc la serviciu in regim de urgenta. In 2 saptamani!!! Daca ma intorc in 2012 cand ar implini bebe 2 ani sau mai devreme si doresc sa imi reiau job-ul pe perioada nedeterminata, situatia va fi cea expusa mai sus: informare ca postul s-a restructurat. Intrebare: chiar nu mai exista nicio protectie a mamei intoarse din concediul de maternitate? Intrucat postul inca nu mi s-a restructurat, probabil ca ar trebui sa renunt de buna voie sau, ma rog, "de comun acord" la ctr de munca pe perioada nedeterminata si apoi sa accept incadrarea pe un post pe perioada determinata, probabil urmare a unei negocieri.... (stiu ca astazi a intrat in vigoare noul Cod al Muncii dar nu ii cunosc inca prevederile....), sau va fi o decizie a directorului de numire pe alt post?
Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: alina_mm , utilizator 19:38, 3 Mai 2011
Buna ziua,
Multumesc moderatorului 'tudorvaleriu' ! =D>
raspunsul dat de dumnealui la subiectul "obligatiile angajatorului in momentul intoarcerii din concediul pentru cresterea copilului" constituiau si raspunsul la intrebarea subsemnatei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere/restructurare in timpul celor 6 luni de adaptare dupa revenire din cic akinom0440 akinom0440 Buna ziua, am revenit din CIC acum 2 luni iar acum angajatorul a hotarat sa ma trimita in delegatie (desi fisa mea de post nu prevede asa ceva...postul meu ... (vezi toată discuția)
Revenirea la serviciu din concediu maternal cristiflo cristiflo am fost in concediu pentru cresterea copilului 2 ani de zile si vineri 24 aprilie imi expira concediul, cand m-am dus la serviciu sa ma interesez cand ma ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea din cic adriana_gianina adriana_gianina Buna Ziua, am si eu o intrebare.Momentan sunt in CIC pana la 07.10.2010 dar am vrut sa ma reintorc la servici mai repede.Dupa multe cercetari mail-uri trimise ... (vezi toată discuția)