avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de asigurare sociala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de asigurare sociala

buna ziua..va rog ma poate lamuri careva ..imi platesc singura cartea de munca de anul trecut ..dar am auzit ca in cazul in care as intrerupe plata contributiilor pe o perioada mai mare de 3 luni i se reziliaza contractul ..dar ce am platit un an inainte ramane acolo vechime sau se anuleaza ...si daca as relua dupa o perioada sa zicem 6 luni cum trebuie procedat ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:57, 2 Mai 2011
1. Inteleg ca aveti un contract de asigurare sociala cu Casa de Pensii.
2. Nu puteti intrerupe plata decat daca mergeti la Casa de Pensii si incetati contractul. Altfel vati plati si din urma si cu penalizari.
3. Perioada platita pana atunci este perioada de cotizare pentru pensie.
4. Apoi puteti oricand sa incheiati un alt contract de asigurare sociala cu Casa de Pensii, asa cum ati incheiat si prima data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca cris_nedelcovici cris_nedelcovici Buna ziua, Timp de un an de zile am functionat ca PFA cu contract de prestari servicii. Am platit toate \\"darile \\" la stat (asigurari sociale, de ... (vezi toată discuția)
Cotizare pensie mary13 mary13 Buna ziua, As vrea sa stiu are este procedura de cotizare la sistemul de pensii. Mama mea nu mai lucreaza de 10 ani, are doar 11 ani de munca si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Asigurari platite in avans pt vechime Krissia . Krissia . Auzisem ca este posibil sa platesti asigurari sociale ca sa-ti acoperi o perioada de vechime astfel incat sa ajungi la stadiul de cotizare legal, necesar ... (vezi toată discuția)