avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SALARII COMPENSATORII DUPA NOUL COD AL MUNCII
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SALARII COMPENSATORII DUPA NOUL COD AL MUNCII

Buna ziua,

Conform noului cod al muncii, angajatorul care face restructurari si disponibilizeaza personal, mai este obligat sa acorde salarii compensatorii?

Ce se poate face in situatia in care angajatorul nu mai face studii si analize pentru a ajunge la concluzia ca trebuie sa restructureze anumite posturi si pune presiune pe angajati sa isi dea demisia? Cum se poate face astfel incit angajatul sa primeasca macar 1 salariu compensatoriu?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 2 Mai 2011
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restrucurare elena_lexy elena_lexy ce drepturi am eu ca persoana restructurata?? nu cumva trebuie sa asigure alt loc de munca ca urmare a restructurarii?? pot cere sa mi se plateasca toate ... (vezi toată discuția)
Concediere pe motiv de restructurare deceballus deceballus in cazul in care o societate concediaza angajati si invoca ca motiv restructurarea posturilor angajatii care sunt concediati primesc salarii compensatorii? (vezi toată discuția)
Compensatie in cazul concedierii Iledrix Iledrix Buna ziua, Postul meu tocmai a fost restructurat si as vrea sa stiu daca, conform noului cod al muncii, am dreptul la un salariu compensatoriu. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)