avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Este admisibila o cerere la CEDO ???
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Este admisibila o cerere la CEDO ???

Daca printr-o hotarare sunt stabilite niste drepturi, si in faza executionala din motive ilegale cel intreptatit nu poate intra in posesia dreptului stabilit prin hotarare. Mai mult instanta care a stabilit dreptul respectiv, partineste cu partea culpabila in a stopa executarea titlului respectiv mai mult de 4 ani. O adresare la CEDO impotriva Statului Roman, ar avea sanse de admisibilitate ??:((
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 10:18, 5 Mai 2011
adutescu a scris:

freeelis a scris:

2. scurgerea unui termen de 6 luni de la rămânerea definitivă a deciziei interne.


Deci cererea se introduce dupa scurgerea acestui termen?


Cred ca am formulat gresit aceasta fraza.. scuze.

Cererea se formuleaza într-un termen de 6 luni, începând cu data deciziei interne definitive.
Termenul de 6 luni este un termen de decădere, întrucât la scurgerea termenului cererea va fi respinsă ca tardivă. În cazuri excepţionale, când plângerea reclamantului vizează o pretinsă violare continuă a drepturilor sale, regula celor 6 luni nu este aplicabilă - Opinia Comisiei Europene în cauza De Becker c. Belgia (1958).
Multumesc Dl consilier freeelis pentru raspunsul complet dat; Cazul care l-am pus in discutie vizeaza tocmai "o violare continua si constanta a drepturilor omului" .. Fiind in discutie punerea in executare silita a unui T.E. si prin actiuni "neortodoxe" ale debitorului de 4 ani indreptatitul nu poate intra in drepturile stabilite judecatoreste (contestatii la executare de fapt aranjament cu Ex.Judec. mita expert si la altii...nu le mai pomenesc functiile etc.). In joc fiind sume mari de bani, si isi permite debitorul sa, mituiasca si in stanga si in dreapta...Presupun comentarii de prisos.
Doar pot sa adaug ca instantele au primit pe rol o cerere de recuperare a cheltuielilor de executare stabilite de ex.judecatoresc, si nici in recurs nu a dorit sa se pronunte pe fond.. ca trebuia admisa C.Ex...Probleme cu violarea drepturilor omului in instanta respectiva. Sunt foarte multe de comentat in legatura cu instantele respective...:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scurgerea termenului de 6 luni pt.cerere la cedo... vladutza vladutza lamuriti-ma si pe mine exact de cand se scurge acest termen de 6 luni. am gasit aceste explicatii: Potrivit prevederilor art 26 din Conventia pentru apararea ... (vezi toată discuția)
Plangere cedo mark2k2 mark2k2 Daca o decizie definitiva s-a pronuntat la data de 11 aprilie 2008, dar a fost redactata la data de 2 iunie 2008, care este data pana la care poate fi facuta o ... (vezi toată discuția)
Efecte legislaþie cedo eugen68octavian eugen68octavian Bună seara. Doresc să ştiu dacă la recurs pot invoca legislaţia CEDO şi mai ales, dacă mi se respinge recursul şi fac plângere la CEDO această ... (vezi toată discuția)