avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modalitati de cedare a proprietatilor .
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modalitati de cedare a proprietatilor .

Bunicii mei au sase copii si detin terenuri , o locuinta si anexe gospodaresti ( Sunt la tara).
Pentru ca inca sunt in viata ar dori sa treaca aceste bunuri pe numele unui singur copil sau a nepotilor minori ( Ceilalti se afla la distante mai mari si nu au pretentii materiale)
Daca mama mea ar primi toate aceste proprietati beneficiaza de ele si tatal meu ? ( sunt casatoriti legal)
Ce modalitati de cedare a acesor proprietati ar fi? Si nepotii ar putea intra in posesia acestora , chiar daca sunt minori?
Cel mai recent răspuns: george_puchiu , utilizator 21:00, 2 Mai 2011
toate bunurile dobândite de soți in timpul căsătoriei sunt bunuri comune, iar în eventualitatea divorțului părinților, tatălui dvs îi va reveni pe lângă celelalte bunuri comune, si jumătate din acele proprietăți . Daca însă mama dvs intră in proprietatea acelor bunuri prin moștenire, legat sau donație, bunurile dobândite vor fi bunuri proprii (proprietate exclusivă a mamei dvs)
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
george_puchiu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliminarea unui copil din alt concubinaj din dreptul la moștenire Ungureanu Antonio Ungureanu Antonio Buna ziua ! In urma unui proces de succesiune , o bunica vrea sa treacă niște proprietăți doar pe numele soției , și nu și a soțului , deoarece soțul ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren agricol octavian63 octavian63 Buna ziua tatal meu a dobandit prin retrocedare de la bunicul sau un teren agricol ; intrebarea mea este daca la decesul lui mama mea va avea drept de ... (vezi toată discuția)
Este posibil să intru în posesia unei jumătăți de teren aparținând bunicilor mei decedați, având în vedere că pentru această jumătate nu s-a făcut succesiunea și este nerevendicată de 20 de ani? ASKB ASKB Este posibil a intra in posesia unei jumatati de teren apartinand bunicilor mei decedati, avand in vedere ca pentru aceasta jumatate nu s-a facut succesiunea ... (vezi toată discuția)