avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ANGAJARE MINOR!!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ANGAJARE MINOR!!!!

Va rog sa imi spuneti daca trebuie sa cer ceva suplimentar sau sunt formalitati suplimentare pentru un angajat de 17 ani si 10 luni. Timpul de lucru este de 6 ore, corect?
Peste 2 luni cand va face 18 ani, CIM-ul se modifica prin act aditional, in contextul in care timpul de lucru va fi cel normal?
Va rog sa imi dati lamuriri cum trebuie facut in acest caz.:-/
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:34, 6 Octombrie 2009
nikol.ilea a scris:

Pentru a angaja un minor (dar cu varsta mai mare de 16 ani) se intocmeste cim in mod normal cu 6 ore / zi, se vor trece la concediul de odihna 3 zile suplimentare, nu are voie sa efectueze ore suplimentare, nu are voie sa lucreze sambata si duminica si nici ore de noapte. Trebuie, de asemenea, si un acor scris al parintilor / parintelui / tutorelui pentru a lucra in cadrul respectivei societati.

Acordul parintelui sau reprezentantului legal se solicita doar pentru perioada de virsta 15 - 16 ani, dupa 16 ani minorul poate semna singur c.im.
nikol.ilea a scris:

Pentru a angaja un minor (dar cu varsta mai mare de 16 ani) se intocmeste cim in mod normal cu 6 ore / zi, se vor trece la concediul de odihna 3 zile suplimentare, nu are voie sa efectueze ore suplimentare, nu are voie sa lucreze sambata si duminica si nici ore de noapte. Trebuie, de asemenea, si un acor scris al parintilor / parintelui / tutorelui pentru a lucra in cadrul respectivei societati.

in cazul de fata si consider ca trebuie sa vorbim la obiect, nu generalitati, pt. minorul de 17 ani si zece luni nu este nevoie de acordul scris la parintilor, tutorelui, etc...pt. angajare
stie cineva care este salariul unui minor peste 16 ani, incadrat cu timp partial de lucru de 4 ore?
Am o mare problema la ITM si nu gasesc raspunsul . Poate cineva sa-mi spuna ?
Va multumesc!
1. Era bine sa ne fi spus care este problema cu ITM.
2. Salariul este acelasi cu al oricarui salariat pe acelasi post, proportional cu timpul de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 17 ani și vreau sa mă angajez Razvan Bebelea Razvan Bebelea Salut , am 17 ani și vreau sa mă angajez ca paznic la profi, mai am 7 luni și fac 18 ani. As dorii sa știu și eu dacă mă poate angaja dacă am 17 ani ... (vezi toată discuția)
Contract de munca - salariat de 17 ani crisadi crisadi Imi puteti spune care sunt particularitatile unui CIM pentru angajarea unui salariat de17 ani.Eu stiu ca: - poate lucra 6 ore/zi, 30 pe sapt; - trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Angajare minor ramo1305 ramo1305 Pentru angajarea unui minor de 16 ani impliniti, care este norma normala de lucru si salariul minim de incadrare? Multumesc! (vezi toată discuția)