avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare

Buna ziua.Am si eu nevoie de un raspuns.Pot intabula un apartament cu destinatia de spatiu comercial situat intr-o cladire a CENTROCOP fara a detine un contract de concesiune pentru teren,proprietate privata a comunei.
Exista un text de lege care sa impuna vreo obligatie in acest sens?
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 19:19, 3 Iulie 2008
Aveţi contract de vânzare a spaţiului? Spaţiul nu a fost intabulat vreodată? În contract trebuie să se facă menţiuni cu privire la terenul ocupat de spaţiu. Mergeţi la Biroul de cf cu actele şi vedeţi ce soluţii vă oferă pentru rezolvarea problemei dv. ;)
Buna ziua!
Da, puteti intabula dreptul de proprietate numai asupra spatiului comercial.
Asupra terenului, se va nota un alt drept: de comodat, inchiriere, superficie, in functie de situatia dvs.
Cu stima,
av. Silviu Serban
birouavocatura a scris:

Asupra terenului, se va nota un alt drept: de comodat, inchiriere, superficie, in functie de situatia dvs.


Dacă are vreun drept recunoscut printr-un act autentic...dacă nu? ;)
Ma indoiesc sa nu aiba. Orice notar ii mentiona in contractul de achizitie si situatia terenului.
lia a afirmat:
Pot intabula un apartament cu destinatia de spatiu comercial situat intr-o cladire a CENTROCOP fara a detine un contract de concesiune pentru teren

Astfel, din câte înţeleg eu, contractul nu a fost încheiat la notar ci între cumpărător şi Centrocoop privind doar spaţiul comercial...la asta mă refeream, birouavocatură...;)

Alte discuții în legătură

Teren de sub cladire proprietate privata Cecilia Boncea Cecilia Boncea Detin intr-o piata un spatiu comercial. Am acte de proprietate, hotarare judecatoreasca doar pe cladire. Platesc impozit. care ar fi modalitatea de a intra in ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobiliara. doru_gabriel doru_gabriel Buna seara! Este valabila o tranzactie imobiliara de la persoana juridica la persoana fizica fara notar? Se emite si factura! multumesc (vezi toată discuția)
Procedura intabulare pop sorin pop sorin Buna ziua Dupa achizitionarea unui teren prin preluarea dreptului cu contract de cesiune,( intrucat cedentul avea la randul sau antecontract), am aflat ca ... (vezi toată discuția)